Foto: mikalove
Rýchle a zdravé jedlo
4
porcie
porcie
20 minút
príprava
príprava
30 minút
na 180 °C
na 180 °C
Postup
-
1
Kel rozoberieme na listy a zabaríme ich osolenou vriacou vodou aspon na 15 minút.Mrkvu očistíme a nastrúhame alebo narobíme "hobliny". Rybku pokrájame na menšie kúsky ,ktoré posypeme korením na ryby a morskou soľou podľa chuti.Listy zlejeme, na každý uložíme vrstvu mrkvy a ochutenú rybu.
-
2
Kvapneme trošku olivového oleja ,zavynieme, pripevníme špáradlom .
-
3
Poukladáme do vymastenej zapekacej nádoby, navrch dáme trošku masla a pečieme pri 180 °C cca 30 minút. / ja som poukladala na vopred predpečené zemiaky, ktoré boli ako príloha a dopiekla som spolu./
ale prezraď akú chuť mala rybka?
a bola naozaj chutná. Nápad @bibia1 použiť parný hrniec to môže len vylepšiť.