Medovník na biskupský spôsob
Suroviny dáme spolu do hrnca a prevaríme. Primiešame nasekané kandizované ovocie, orechy (mandle), polohrubú múku a sódu....
Batáty s čili a medom
Len tak samotné alebo ako príloha k mäsu, najlepšie k opečenému steaku...
Lososové špízy s citrónovo-horčicovou glazúrou
Konzumáciu lososa odborníci na výživu i lekári veľmi odporúčajú. Vychutnajte si ho napríklad v podobe týchto...
Panna cotta s vôňou bazy
Je sezóna tejto voňavej liečivky, dostala som už hotový produkt - bazový sirup, tak som...
Kolienka s Peccorinom
Tento recept mi dal môj najlepší priateľ. Je jednoduchý, rýchly a vynikajúci - dáva vyniknúť...
Špaldovníčky
Špaldovníčky je názov ako stvorený pre moje medovníčky zo špaldovej múky, bez ktorých by snáď ani...
Rib-eye steak s koňakovou omáčkou
Vysokú roštenku narežeme na štyri kusy po 250 g, ktoré okoreníme a po povrchu jemne narežeme nožom...
Olivový chlieb bez lepku
Pečiete si doma svoj vlastný chlieb? Vyskúšajte náš olivový chlieb bez lepku. Recept, pre všetkých fajnšmekrov, ktorí sa nezľaknú malého chuťového experimentu....
Celozrnné žemličky so sardinkovou nátierkou
Keď nie je doma pečivo, vždy nejaké spravím. toto patrí medzi moje najobľúbenejšie...
Sladké osvieženie
Ďalší jednoduchý recept v mojom podaní. Rýchly, svieži a veľmi chutný koláčik.
Rajčatový miš maš na ledacos
Tak nevím snad se to bude hodit . Použití je různé na těstoviny , na základy do...
Makové rožteky s citrónovou glazúrou
Zo všetkých surovín, okrem tých na glazúru, vypracujeme cesto, ktoré zabalíme do fólie...
Bazové kvety vo vínovom cestíčku
Keďže je baza momentálne v plnom kvete a sirupov a nápojov mam už dosť tak takáto chuťovka......
Pšenovo-ríbezľový dezert
Zdravý a chutný dezert, u nás doma zmizne vždy hneď ako ho pripravím ;-)
Treska s kuracou pečeňou
Je to niečo ako falošná treščia pečeň. Pečeň ma tu vlastnosť, že nasaje do seba...
Penne po taliansky
Veľmi chutné cestoviny, troška náročnejšia príprava, ale stojí to za to.
Grilovaný pstruh s jogurtovou omáčkou
Pstruhy vypitveme a umyjeme. Ryby zvnútra aj po povrchu pokvapkáme citrónovou šťavou, osolíme a okoreníme....
Pochúťka v alobale
Tento recept som robieval pri rodinnom stretnutí zahrabané v pahrebe pri varení gulášu.
Pstruh s batatovými džatkami, so žihľavovými čipsami a s velouté z potočnice
Umytého a očisteného pstruha zavákuujeme a vložíme do sous vide zariadenia na 65 °C asi na 10...
Zeleninový šalát s bravčovými rezančekmi a so strateným vajcom
Bravčové karé nakrájame na rezančeky. Na panvicu dáme olivový olej, pridáme na drobno nakrájanú šalotku,...