Alfajores

fedee - bez fotkyfedee, 6. februára 2012

Velmi chutne kolaciky

80 minút
príprava
10 minút
na 180 °C

Suroviny

260 g
0,5 kl
230 g
60 g
1ks
krem dulce de leche:
1,5 hrnceka
4 hrnceky
1/4 kl
2 ks




Postup

  1. 1

    Najprv si pripravime krem dulce de leche:vsetky suroviny dame do hrnca a spolu varime 2 hodiny vznikne nam husty krem podobny uvarenemu kandizovanemu mlieku nechame vychladnut. Pripravime si cesto zmiesanim muky,palmarinu,cukru,vanilky a soli. Vypracujeme vlacne cesto ktore dame aspon na hodinu do chladničky .Potom cesto vyvalkame a okruhlou formickou vykrajujeme kolieska ktore ukladame na plech vystlany papierom na pecenie. Dame piecť na 180 stupňov 10 minut. Vychladnute spajame dve kolieska kremom a podavame.

Diskusia k receptu

bejgi
ja asi nie som až taká dobrá kuchárka, ale práve premýšľam, že krem dulce de leche: t.j. mlieko, cukor a soda bik 2 hod variť a vznikne krém?
mimitje
Myslím si, že ten krém určite za tie 2 hodiny skaramelizuje, takze to môže byť naozaj výborne. Len mám tiež otázku - netreba veľa miešat respektíve variť v nejakej špeciálnej nádobe?
orchidea
tiež sa mi zdá príprava toho krému čudná... tak dlho niečo variť...veď sa to mlieko vyvarí nie, treba to stále miešať alebo ako... ináč by to nemuseli byť zlé koláčiky len by bolo dobre upresniť prípravu krému
redakcia
Ten krém sa zvykne variť aj oveľa dlhšie ako dve hodiny, ale tu by sa skôr hodil detailnejší postup prípravy.
torticka
Mne kamarátka dala tiež recept pod týmto názvom, ale boli to laskonky.
Prosím, daj obrázok, alebo pošli upečené.
ailuj82
Áno, ja som ich sem pridala tiež, sú veľmi dobré. Deťom v škôlke veľmi chutili :)
mimitje
Práve som si pozrela video na YouTube, ako sa to má presne robiť. Názov videá je: Making dulce de leche. Neviem pridať link, ale autorom je mammamya.com. No a je to celé v angličtine. Tá príprava vyzerá naozaj zaujímovo - dokonca bez miešania, len každú pol hodinu sa odobera




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia