Mandľovo-jablkový koláč
Foto: droetker
Komerčný recept
príprava
na 160-180 °C
Suroviny
Na cesto: | |
250 g (alebo margarín) |
|
200 g |
|
štipka |
|
2 bal |
|
3 ks |
|
350 g |
|
2 čl |
|
2 PL |
|
125 ml |
|
Na náplň: | |
100 g |
|
100 g |
|
1 PL |
|
3 PL |
|
štipka |
|
Na obloženie: | |
8 ks |
|
Postup
-
1
Na cesto vyšľaháme maslo alebo margarín s cukrom, soľou a vanilínovým cukrom do peny. Postupne pridávame vajcia, múku zmiešanú s kypriacim práškom, strúhanku a mlieko. Všetko dobre premiešame. Jednou tretinou cesta vyplníme dno vymazanej a strúhankou vysypanej tortovej formy (Ø 26 cm).
- 2
Na náplň zmiešame všetky suroviny v miske a dobre premiešame. Jablká ošúpeme a jadrovníky vykrojíme nožom tak, aby jablka zostali celé. Vzniknuté otvory vyplníme mandľovou náplňou. A naplnené jablká nanesieme do formy na cesto.
- 3
Jablká rozložíme na cesto vo forme. Zvyšok plnky vmiešame do zvyšného cesta. Ktoré nalejem na jablká. Povrch zarovnáme pomocou stierky. Formu vložíme do rúry a pečieme.<br /><br /> Elektrická rúra: 180°C (predhriata)<br /> Teplovzdušná rúra: 160°C (predhriata)<br /> Plynová rúra: stupeň 2-3 (predhriata)<br /><br /> Čas pečenia: asi 80 minút
- 4
Koláč necháme vychladnúť a pred servírovaním posypeme práškovým cukrom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu