Pistáciové sušienky
Pistáciové sušienky

Pistáciové sušienky ku káve

Vojto Artz
prezident SZKC a šéfkuchár spoločnosti Metro, 23. novembra 2020
Pistáciové sušienky ku káve
Foto: Dušan Křístek
20 ks
porcií
30 minút
príprava
30-40 minút
na 165 °C

Suroviny

175 g
80 g
2 ks
1/2 bal.
1 ks
75 g lúpané
75 g
štipka
z 1/2 pomaranča

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Do misy preosejeme hladkú múku, pridáme cukor, prášok do pečiva, vajcia, celé pistácie, mäkké maslo, nastrúhanú kôru z pomaranča a štipku soli. Vanilkový struk pozdĺžne rozkrojíme a hrotom noža opatrne vyberieme zrniečka vanilky a pridáme k ostatným surovinám.

  2. 2

    Všetky suroviny spracujeme ručne na tuhé cesto, ktoré zabalíme do potravinovej fólie a dáme na hodinu odpočinúť do chladničky.

  3. 3

    Odpočinuté cesto vytvarujeme do tvaru bagety, položíme na plech s papierom na pečenie a pečieme na 165 °C asi 30–40 minút. Upečené nakrájame na tenké plátky. Podávame ku káve.

Recept je zaradený do kategórií:
Dezerty, Na sladko, Drobné pečivo, Pečené

Diskusia k receptu


Jeden komentár
Tieto sušienky milujem. V Maroku tiež idú. Pochúťka.
Vaše vyzerajú úžasne.
1x haji