Pistáciové sušienky ku káve
Vojto Artz
prezident SZKC a šéfkuchár spoločnosti Metro, 23. novembra 2020
prezident SZKC a šéfkuchár spoločnosti Metro, 23. novembra 2020
Foto: Dušan Křístek
20 ks
porcií
porcií
30 minút
príprava
príprava
30-40 minút
na 165 °C
na 165 °C
Postup
-
1
Do misy preosejeme hladkú múku, pridáme cukor, prášok do pečiva, vajcia, celé pistácie, mäkké maslo, nastrúhanú kôru z pomaranča a štipku soli. Vanilkový struk pozdĺžne rozkrojíme a hrotom noža opatrne vyberieme zrniečka vanilky a pridáme k ostatným surovinám.
- 2
Všetky suroviny spracujeme ručne na tuhé cesto, ktoré zabalíme do potravinovej fólie a dáme na hodinu odpočinúť do chladničky.
- 3
Odpočinuté cesto vytvarujeme do tvaru bagety, položíme na plech s papierom na pečenie a pečieme na 165 °C asi 30–40 minút. Upečené nakrájame na tenké plátky. Podávame ku káve.
Tiež pistáciové sušienky:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Vaše vyzerajú úžasne.