Makové mafiny na brusniciach
			   Štefan Psotný
šéfkuchár hotela Strachanovka*** v Liptovskom Jáne, 27. januára 2018
		   
		   šéfkuchár hotela Strachanovka*** v Liptovskom Jáne, 27. januára 2018

Foto: Pravda - Robert Hüttner
10
porcií
porcií
20 minút
príprava
príprava
20 minút
na 170 °C
na 170 °C
Suroviny
| Cesto: | |
| 150 g | 
                                                             | 
                                                    
| 150 g | 
                                                             | 
                                                    
| 150 g | 
                                                             | 
                                                    
| 1,5 KL | 
                                                             | 
                                                    
| 3 ks | 
                                                             | 
                                                    
| 50 g | 
                                                             | 
                                                    
| Plnka: | |
| 100 g (alebo granátové jablko) | 
                                                             | 
                                                    
| štipka | 
                                                             | 
                                                    
| 100 g (na karamel) | 
                                                             | 
                                                    
| 100 ml | 
                                                             | 
                                                    
Postup
- 
                                                    1
                                                    
Tuk vymiešame s cukrom na hladkú penu a pomaly pridávame vajcia. Pridáme preosiatu múku s práškom do pečiva a mletý mak.
- 2
 Naplníme košíčky na mafiny a pečieme 20 minút pri 170 °C. V hrnci urobíme karamel, ktorý zalejeme vínom, pridáme škoricu s brusnicami a redukujeme. Mafiny pocukrujeme a posadíme na ovocnú redukciu.
- 3
 Tip: Môžeme vymiešať maslo s cukrom do penista a ozdobným vrecúškom nastriekať na mafiny.
Tiež mafiny:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
 - 2
 





 


Diskusia k receptu