Makové mafiny na brusniciach
Štefan Psotný
šéfkuchár hotela Strachanovka*** v Liptovskom Jáne, 27. januára 2018
šéfkuchár hotela Strachanovka*** v Liptovskom Jáne, 27. januára 2018

Foto: Pravda - Robert Hüttner
10
porcií
porcií
20 minút
príprava
príprava
20 minút
na 170 °C
na 170 °C
Suroviny
| Cesto: | |
| 150 g |
|
| 150 g |
|
| 150 g |
|
| 1,5 KL |
|
| 3 ks |
|
| 50 g |
|
| Plnka: | |
| 100 g (alebo granátové jablko) |
|
| štipka |
|
| 100 g (na karamel) |
|
| 100 ml |
|
Postup
-
1
Tuk vymiešame s cukrom na hladkú penu a pomaly pridávame vajcia. Pridáme preosiatu múku s práškom do pečiva a mletý mak.
- 2
Naplníme košíčky na mafiny a pečieme 20 minút pri 170 °C. V hrnci urobíme karamel, ktorý zalejeme vínom, pridáme škoricu s brusnicami a redukujeme. Mafiny pocukrujeme a posadíme na ovocnú redukciu.
- 3
Tip: Môžeme vymiešať maslo s cukrom do penista a ozdobným vrecúškom nastriekať na mafiny.
Tiež mafiny:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu