Makové mafiny na brusniciach

Štefan Psotný
šéfkuchár hotela Strachanovka*** v Liptovskom Jáne, 27. januára 2018
Makové mafiny na brusniciach
Foto: Pravda - Robert Hüttner
10
porcií
20 minút
príprava
20 minút
na 170 °C

Suroviny

Cesto:
150 g
150 g
150 g
1,5 KL
3 ks
50 g
Plnka:
100 g (alebo granátové jablko)
štipka
100 g (na karamel)
100 ml

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Tuk vymiešame s cukrom na hladkú penu a pomaly pridávame vajcia. Pridáme preosiatu múku s práškom do pečiva a mletý mak.

  2. 2

    Naplníme košíčky na mafiny a pečieme 20 minút pri 170 °C. V hrnci urobíme karamel, ktorý zalejeme vínom, pridáme škoricu s brusnicami a redukujeme. Mafiny pocukrujeme a posadíme na ovocnú redukciu.

  3. 3

    Tip: Môžeme vymiešať maslo s cukrom do penista a ozdobným vrecúškom nastriekať na mafiny.

Diskusia k receptu

3 komentáre k receptu

Pridaj komentár k receptu: