Jablkové pité bez lepku
Jablkové pité pozná asi každý. Najmä na jeseň, keď dozrievajú jabĺčka je asi najčastejšie pečeným koláčom v slovenských domácnostiach....
Lepkavé karamelkové muffiny
Recept na tieto mafiny je z knihy 1 cesto, 100 mafinov :-) Veľkosť hrnčeka je 200...
Rybacia polievka s toastom „aioli“
Rybacie hlavy vložíme do studenej vody, pridáme polovicu z očistenej zeleniny, soľ, korenie a...
Jahodová pena s bielou čokoládou
Pekanové orechy zľahka rozbijeme zabalené v utierke tĺčikom na mäso. Takúto mrvenicu nasucho opečieme na horúcej...
Kelusta
Vymyslel som nové jedlo. Síce len náhodou ale veľa veľkých vecí vzniklo náhodou. Zdalo sa mi, že...
Hrejivá polievka z pečenej tekvice
V nevľúdnom počasí táto krémová tekvicová polievka dokonale vylepší náladu. Neodolateľnú chuť jej dodáva skaramelizovaný med....
Mliečna šalátová polievka
Šalátové listy najprv umyjeme a nakrájame natenko. Vo vývare z kostí ich povaríme približne 10 minút,...
Slaný cuketový koláč
Vyvaľlkané cesto potrieme olivovým olejom, cesnakom, rozdrvenou fetou a ukladáme naň plátky nakrájanej zeleniny...
Zajac plnený šalviou a hríbmi
Zajaca vykostíme. Dávame pritom pozor, aby sme nenarušili celistvosť mäsa. Potom ho rozložíme na...
Plnený losos s kôprovou omáčkou
Kedze mame taky rybaco receptovy tyzden, ponukam este jeden rybaci recept. Jednoduchy.
Pečená hovädzina v hubovom kabátiku
Odblanenú a suchú sviečkovicu osolíme, okoreníme, potrieme horčicou, worcestrom, trochou oleja a necháme...
Čili špekáčiky
Ak doma niečo robíte a nemáte čas na dlhé státie pri hrncoch a chcete sa dosýta najesť,...
Plnené zemiaky pečené v alobale
Umyté zemiaky v šupke vidličkou pár razy pichneme a každý zabalíme do alobalu. Pečieme na 200...
Ovocné Millefuille
Sirup: Víno s cukrom zredukujeme na polovicu a necháme vychladnúť. Mali by sme získať sirupovitú konzistenciu....
Brownies Depeche Mode style podľa Romana Bomboša
Viete, čo má spoločné pečenie s hudbou? Pozrite si toto video s moderátorom Rádia Slovensko, ...
Polievka Saint Germain, pravá, neskrátená verzia
Toto je pravá Saint Germain, na porovnanie so skrátenou verziou. Je vynikajúca, a chutí...
Morský vlk s mozzarellovou krustou
Filety z morského vlka posolíme, pokvapkáme citrónovou šťavou, potrieme olivovým olejom a necháme odležať...
Šunkovo-syrové chuťovky
Krémový syr vymiešame s PL pochúťkovej smotany, bielym mletým korením a so soľou.
Smotanovo-lekvárové koláčiky
Chcela som pôvodne robiť iné koláče, do ktorých ide maslo, akurát som zistila, že...
Quingurzotto
Názov zaujímaví chuť ešte zaujímavejšia :) Rada sa hrám so zdravými potravinami a toto je jeden z...
Tvarohový krém s ovesnými vločkami a lesním ovocem
Vše smícháme, dáme do sklenic a necháme v ledničce alespoň hodinu, aby se vločky dobře spojily...
Cesnaková nátierka
syrokrém vyšľaháme, pridáme pretlačený cesnak a materinu dúšku, všetko podľa chuti. Kto chce štipľavejšiu,...
Mafiny „red velvet“ z červenej repy
Upečenú červenú repu s olejom rozmixujeme na hladké pyré. Pridáme jogurt, maslo, vajcia, ...
Študentské špagety
Tento recept som si rád varil počas štúdia na VŠ. Tu ani nejde o varenie ale...
Kivi džem s pomarančmi a bielou čokoládou
Už sa mi pomaly míňajú zásoby tohto skvelého džemu, tak som si urobila kivi džem trošku...
Hovädzie – Tri tip – s čiernym pivom Modelo Negra
Chutný a hlavne rýchly variant úpravy hovädzieho mäsa s troškou jablkového octu a s tmavým pivom...
Špaldové rezance s mascarpone a krevetami
Zo surovín na rezance vypracujeme hladké, nelepivé cesto. Ak pridáte do cesta bazalku, posekajte...