Bezlepková punčová roláda
Prvá piškóta: Bielky vyšľaháme do tuha. Postupne počas miešania pridávame cukor a žĺtky. Vmiešame preosiatu...
Krehké syrové sušienky
Je to obľúbený recept na sušienky od mojej mamky. Pečieme ho zvyčajne na sviatky. Keď...
Mrkvové mafiny s trstinovým cukrom a orechmi
Najemno postrúhanú mrkvu premiešame s orechmi, makom, citrónovou kôrou a so šťavou, s mletými...
Hrianky s hráškovým pyré
Hráškové pyré je zaujímavou prílohou ku grilovanému mäsu, ale výborne chutí aj na hrianke.
Medovníková chalúpka krok za krokom
Urobiť ju vyžaduje trpezlivosť a čas, ale odmení sa vám svojou krásou.
Krevety Stockholm
Je to veľmi jednoduché čo sa týka tep. prípravy tohto pokrmu. Recept som si vymyslel...
Jabĺčková pečienka
Ako mám nevariace obdobie, zdokonaľujem sa v rýchlosti prípravy jedla. :-) Tak sa nechajte inšpirovať....
Huby na kyslo
Na oleji speníme cibuľku, pridáme pokrájanú papriku a všetky ostatné suroviny a nakoniec predpripravené hríby.
Ryžovo-mandľové mlieko a slaný koláč zo zvyšnej drte
Fotky sú z jedného z našich Nedeľných vegetov v Košiciach, tak nie sú moc kvlitné, ...
Fazuľové mňam
Toto jedlo varím dcére do škôlky, keď jej neviem nájsť niečo bezlepkové podobné ako uvaria kuchárky,...
Gratinovaná tortička z kolienok s čerešňami
Kolienka uvaríme a scedíme. Žĺtka vymiešame so 100 gramami cukru a vanilkou na žltú penu, ...
Opitá čokoládová guľa s višňami
Trendy ženú kuchárov a cukrárov vpred – vymýšľať stále nové dezerty, postupy, kombinácie. Vianoce však musia silnejšie dýchať klasikou. Na...
Šampiňóny na červenej cibuli a zeleri
Na čerstvé huby z okolia mojich rodných Košíc si budeme musieť ešte nejaký ten piatok počkať, ...
Burgerové žemle
Keď si pripravíte jedlo doma, máte 100% istotu, že nebude obsahovať zbytočné prísady alebo škodlivé...
Polievka z azuki fazuliek z MioMatu
Výýýborná polievočka - poteší sa celá rodinka ;-)
Panenka s krupotom a pečeňovým krémom
Bravčovú panenku odblaníme, očistíme, ogrilujeme z každej strany na olivovom oleji a dopečieme v rúre pri 180 °C...
Pistáciové kupolky v ružovej poleve
Veľmi rád vymýšľam a pečiem májové dezerty. Jar totiž vnáša do cukrárstva svieže farby a vône. Nastáva ideálny čas na spojenie celoročnej klasiky s...
Pikantná cesnakovo-papriková pasta - čemen
Pikantná aromatická paprikovo-cesnaková pasta známa najmä pri výrobe šunky Pastırma. Natrieť ju môžete aj na šunku, slaninu, ale aj rôzne varené alebo pečené mäso....
Zemiaky a`la bzučko
Male zemiaky uvarime v supke. Ked vychladnu nakrajame ich na platky. Janske sklo vymastime maslom...
Rybacia panvica s cukinou
Rybu umyjeme, očistíme, nakrájame na menšie kúsky, pokvapkáme citrónovou šťavou a osolíme. Cukinu...
Zelenina s ovčím syrom
Cibuľu pokrájame na tenké kolieska a opražíme na oleji do sklovita. Baklažán umyjeme, vykrojíme stopku,...
Čángo guláš
Mäso opláchneme a nakrájame na 30–40 g kúsky. Do kastróla dáme masť, na plátky nakrájanú...
Pizza Margherita
Jedlo je podľa princípov oddelenej stravy - sacharidová skupina - z talianskej knihy. Aj ked Summová uvádza,...