Francúzska šošovica so šalátovými zemiakmi
3
porcie
porcie
10 minút
príprava
príprava
40 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
1 PL (podľa vlastného výberu) |
|
1 ks |
|
2 strúčiky |
|
2 ks |
|
1/2 |
|
200 g |
|
80 ml |
|
2 PL |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
150 g |
|
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Do hrnca dáme olej, pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a cesnak restujeme pár minút.
- 2
Pridáme šošovicu, na malé kúsky nakrájanú mrkvu, cuketu, pretlak a vodu. Privedieme do varu a za občasného miešania varíme až kým je šošovica mäkká a uvarená. Dobre ochutíme.
- 3
Medzitým si uvaríme zemiaky v šupke. Keď sú hotové, zmiešame ich s čerstvými alebo sušenými bylinkami a kúskom rastlinného masla.
- 4
Podávame so šošovicou.
Tiež Šošovica:
Ďalšie recepty:
- 2
Nemáš za čo!🧡mne táto šošovica chutí najviac 😊 krásnu zvyšok víkendu ti prajem 😘