Čokoládovo-pistáciové cupcakes

figovnik - bez fotkyfigovnik, 30. mája 2013
Čokoládovo-pistáciové cupcakes
Foto: figovnik
15 minút
príprava
10 minút
na 200 °C

Suroviny

200 g
2 ČL
1/2 ČL
70 g
30 g
50 g
3 PL (nemusí byť)
100 g
100 g
80 ml
300 ml
1 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Potrebujeme: 200g hladkej múky, 2 ČL kypriaceho prášku, 1/2 ČL sody bikarbóny, 70 g kryštáloveho cukru, 30 g kakaa, 50 g posekaných pistácií, 3 PL pistáciovej pasty (nemusí byť), 100 g posekanej horkej čokolády, 100 g posekanej bielej čokolády, 80 ml oleja, 300 ml kyslej smotany, 1 vajce.

    Na vrchný krém : 100g mliečnej čokolády, 100 ml kyslej smotany, trochu pistácií

  2. 2

    Postup: všetky sypké suroviny zmiešame v jednej miske a všetky tekuté suroviny zmeišame v druhej miske. Potom všetko spolu zmiešame a začneme plniť košíčky. Táto zmes stačí asi na 15 kočíčkov normálnej veľkosti (ja som mala z ikei nejaké väčšie, preto mi muffinky ani tak veľmi nevyliezli, ale lepšia je tá normálna veľkosť). Dáme vyhriatej rúry na 200 °C asi na 10 min – najlepšia je skúška špajdličkou.

  3. 3

    Krém: vo vodnom kúpeli roztopíme čokoládu a zmiešame so smotanou. Krém môžeme hneď natierať na muffinky a keď už sú s krémom tak už sú to cupcakes :) a dozdobíme s pistácami sekanými.

    Dobrú chuť …

Diskusia k receptu

4 komentáre k receptu
Aj tieto vypadajú dobre, s dobrými ingredienciami - pistácie mám rada , možno by sa dalo aj s kešu, tie mám radšej,ale to nič. A mám aj pár otázok ( pre nás menej chápavých) - na krém si roztopíme čokoládu a to do nej zamiešame kyslú smotanu? A ešte za horúca, alebo nechať vychladnúť? A z toho množstva - 300g si odložíme 100 g do krému ( polevy)? a ostatok do cesta? Ďakujem za dopoveď. Už by som sa aj zahryzla do nich.......
To je tak, že 200 ml kyslej smotany ide do cesta a 100ml je na tú polevu. A to robím tak že do misky si dám tú kyslú smot. (tých 100ml), čokoládu si roztopím a postupne lejem do tej smotany a miešam pritom. :)
Zda sa mi, ze rura predohriata na 200° C je prilis horuca na cesto do ktorého ide Pdp a soda bikarbona; mama mi vzdy hovorila, ze na takéto ingrediencie je treba mierne teplo 175 ci 180 °C Alebo sa mylim ??

Pridaj komentár k receptu: