Foto: figovnik
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
Potrebujeme: 200g hladkej múky, 2 ČL kypriaceho prášku, 1/2 ČL sody bikarbóny, 70 g kryštáloveho cukru, 30 g kakaa, 50 g posekaných pistácií, 3 PL pistáciovej pasty (nemusí byť), 100 g posekanej horkej čokolády, 100 g posekanej bielej čokolády, 80 ml oleja, 300 ml kyslej smotany, 1 vajce.
Na vrchný krém : 100g mliečnej čokolády, 100 ml kyslej smotany, trochu pistácií- 2
Postup: všetky sypké suroviny zmiešame v jednej miske a všetky tekuté suroviny zmeišame v druhej miske. Potom všetko spolu zmiešame a začneme plniť košíčky. Táto zmes stačí asi na 15 kočíčkov normálnej veľkosti (ja som mala z ikei nejaké väčšie, preto mi muffinky ani tak veľmi nevyliezli, ale lepšia je tá normálna veľkosť). Dáme vyhriatej rúry na 200 °C asi na 10 min – najlepšia je skúška špajdličkou.
- 3
Krém: vo vodnom kúpeli roztopíme čokoládu a zmiešame so smotanou. Krém môžeme hneď natierať na muffinky a keď už sú s krémom tak už sú to cupcakes :) a dozdobíme s pistácami sekanými.
Dobrú chuť …
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu