Zemiakové mesiačiky s cukrom a kakaom
Štefan Šesták a Eva Krafčíková
šéfkuchár a cukrárka z Grand Hotela Bellevue v Hornom Smokovci, 2. februára 2016
šéfkuchár a cukrárka z Grand Hotela Bellevue v Hornom Smokovci, 2. februára 2016
Foto: Robert Hüttner
4
porcie
porcie
90 minút
príprava
príprava
10 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Droždie, cukor, maslo a žĺtok vymiešame vo vlažnom mlieku. Zmes pridáme do misky s múkou a nastrúhanými varenými zemiakmi. Vypracujeme cesto.
- 2
Z cesta tvarujeme rožky. Necháme jednu hodinu podkysnúť. Potom rožky vyprážame na oleji. Po vypražení obaľujeme v práškovom cukre zmiešanom s kakaom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu