Zemiakové mesiačiky s cukrom a kakaom

Štefan Šesták a Eva Krafčíková
šéfkuchár a cukrárka z Grand Hotela Bellevue v Hornom Smokovci, 2. februára 2016
Zemiakové mesiačiky s cukrom a kakaom
Foto: Robert Hüttner
4
porcie
90 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

250 g
2 ks varené stredne veľké
20 g
15 g
1 g
1 ks
100 ml
20 g
75 g
30 g




Postup

  1. 1

    Droždie, cukor, maslo a žĺtok vymiešame vo vlažnom mlieku. Zmes pridáme do misky s múkou a nastrúhanými varenými zemiakmi. Vypracujeme cesto.

  2. 2

    Z cesta tvarujeme rožky. Necháme jednu hodinu podkysnúť. Potom rožky vyprážame na oleji. Po vypražení obaľujeme v práškovom cukre zmiešanom s kakaom.

Diskusia k receptu

stanci11
zaujímalo by ma či by sa to dalo upiecť len na plechu a vyhnúť sa tomu vyprážaniu :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia