Stratené vajíčko

daniella9 - fotkadaniella9, 29. júna 2013
Stratené vajíčko
Foto: daniella9
1
porcia
5 minút
príprava
5 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks
1 PL
3 - 4 ks
3 - 4 ks
1 - 2 PL
3 - 4 ks
1 ks




Postup

  1. 1

    Umyté šalátové a špenátové listy nasekáme na rezance, pridáme semienka a na kolieska nakrájanú šalotku, pokvapkáme trochou slnečnicového oleja (použila som za studena lisovaný panenský). Premiešame. Uložíme na tortillu (alebo iný plochý chlieb).

    Stratené vajíčko  - obrázok 1
  2. 2

    Do vriacej osolenej vody pridáme ocot. Stratené vajíčko pripravíme tak, že vajíčko rozbijeme a dáme ho do vriacej vody. Pri rozbíjaní pozor, aby sa vám neporušilo žltko, musí zostať v celosti. Ocot zabráni tomu, aby sa bielko roztiahlo, namiesto toho žltko pekne obalí. Vajíčko necháme vo vode asi tak 2 minúty. Vnútri má byť tekuté.

  3. 3

    Vyberieme ho lyžicou a dáme na tanierik trochu odkvapkať. potom ho uložíme na šalát a okoreníme a pridáme papriku. Nakoniec ho trochu nakrojíme.

    HoTovo, dobrú chuť:-)

    Stratené vajíčko  - obrázok 3
  4. 4

    Alebo si ho môžete pripraviť aj tak, že cibuľku krátko orestujete na oleji a pridáte nasekaný špenát. A takúto plnku dáte do tortilly.

    Stratené vajíčko  - obrázok 4

Diskusia k receptu

izabella929
videla som robiť tento recept Lacibácsiho na ATV...zaujímavé bolo lovenie vajca vo vode, ako ho pekne pripravil, bolo úplne bezchybné, presne ako tvoje...) pekne si ho urobila, páči sa mi.-)
daniella9
@izabella929
dakujem veľmi pekne, inak vajíčko vo vriacej vode možno otáčať opatrne aj lyžicou, aby sa pekne obalilo bielkom. Mne sa ho zatial podarilo spraviť tak, že to obracanie vôbec nebolo potrebné:-)
pusta
krásne to máš, úžasne sa ti vydarilo stratené vajíčko.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia