Hovädzie mešce fotorecept

rennatte - fotkarennatte, 8. mája 2013
Hovädzie mešce (fotorecept)
Foto: rennatte

Menšia obmena španielskych vtáčikov.

6
porcií
30 minút
príprava
120 minút
tepelná úprava

Suroviny

6 ks
6 listov (alebo špenát)
2 ks
100 g
100 g
2 ks
1 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Plátky mäsa vyklepeme na tenko, osolíme, okoreníme, potrieme horčicou, na každý plát poukladáme lístky medvedieho cesnaku alebo špenátu, kúsky vajíčka, slaniny, uhorky a salámy

    Hovädzie mešce (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    protiľahlé strany po dĺžke nadvihneme pritlačením do stredu,

    Hovädzie mešce (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    pravú a ľavú časť spojíme a vytvoríme mešec

    Hovädzie mešce (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    mešce zviažeme pevnou niťou

    Hovädzie mešce (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    poukladáme na rozpálený olej a prudko opražíme

    Hovädzie mešce (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    aj bočné strany, vyberieme z oleja a odložíme

    Hovädzie mešce (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    do výpeku pridáme na kocky nakrájanú cibuľu, upražíme, poprášime mletou paprikou

    Hovädzie mešce (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    zalejeme vodou, pridáme pretlak, osolíme, okoreníme, vložíme mešce a dolejeme vodou, aby boli mešce ponorené, prikryjeme a varíme do mäkka

    Hovädzie mešce (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    uvarené mešce vyberieme, šťavu prepasírujeme cez sitko, zahustíme múkou a vložíme mešce späť do šťavy, podávame so zeleninovou ryžou

    Hovädzie mešce (fotorecept) - obrázok 9
Recept je zaradený do kategórií:
Hovädzie mäso, Hlavné jedlá, Obed, Večera, Sezónne jedlá, Jarné, Varené

Diskusia k receptu

modrykamen
Páči sa mi ten postup balenia náplne, ale najmä ten názov. U nás sa už nebudú robiť španielske vtáčky
medovnicek
mne sa tá obmena španielskych vtáčikov veru zaľúbila a najbližšie keď ich budem robiť, tak sa nechám tebou inšpirovať