Polievka s hubami a čiernym koreňom

elixir - fotkaelixir, 9. januára 2015
Polievka s hubami a čiernym koreňom
Foto: elixir

Krémová so zemiakmi, sladkým zemiakom, cesnakom a smotanou.

4
porcie
10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks väčší
3 ks
2 ks
1 strúčik
1 ks
1 hrsť, lesná zmes
1 - 2 PL
200 ml

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Zľahka premyjeme huby pod vodou. Ošúpeme cibuľu a pokrájame ju na tenké polmesiačiky. Opražíme ju na oleji.

  2. 2

    Kým sa cibuľa opráža, ošúpeme zemiaky, sladký rozkrojíme na štvrtiny, zvyšné na polovice. Ošúpeme čierne korene a prekrojíme ich na polovice.

  3. 3

    Pripravenú zeleninu s hubami pridáme do hrnca k cibuli a zalejeme vodou. Pridáme soľ, čierne korenie a petržlenovú vňať a 15-20 minút povaríme.

    Polievka s hubami a čiernym koreňom - obrázok 3
  4. 4

    Po uplynutí času časť húb vyberieme. Takisto čierny koreň a ten pokrájame na menšie kúsky a vrátime späť do hrnca. Pridáme olúpaný, na plátky nakrájaný strúčik cesnaku. Prilejeme smotanu a obsah hrnca rozmixujeme.

  5. 5

    Pri podávaní ozdobíme rukolou a hubami.

Diskusia k receptu

12 komentárov k receptu
perfektná! čierny koreň som objavila len nedávno - cca pred rokom som mala podobnú polievku z čierneho koreňa bez húb v jednej reštaurácii. a prvýkrát v živote zjedol celý tanier aj moj vtedy niečo vyše ročný synček.
Ejha, tá musela byť skvelá - už na prvý pohľad mi vonia aj chutí ;) S čiernym koreňom som ešte nevarila, najvyšší čas skúsiť, musím sa po ňom pokukať... Ďakujem za milé "nakopnutie" inšpirujúce milá @elixir :)

Pridaj komentár k receptu: