Polievka s hubami a čiernym koreňom

elixir - fotkaElixir, 33 ročná žena, Berlín, 9. januára 2015 20:01
Ďalšie jej recepty »

Polievka s hubami a čiernym koreňomFoto: elixir

Krémová so zemiakmi, sladkým zemiakom, cesnakom a smotanou.

4
porcie
10 min
príprava
20 min
tepelná úprava

Suroviny

Kniha dopredaj

Postup prípravy

  1. 1

    Zľahka premyjeme huby pod vodou. Ošúpeme cibuľu a pokrájame ju na tenké polmesiačiky. Opražíme ju na oleji.

  2. 2

    Kým sa cibuľa opráža, ošúpeme zemiaky, sladký rozkrojíme na štvrtiny, zvyšné na polovice. Ošúpeme čierne korene a prekrojíme ich na polovice.

  3. 3

    Pripravenú zeleninu s hubami pridáme do hrnca k cibuli a zalejeme vodou. Pridáme soľ, čierne korenie a petržlenovú vňať a 15-20 minút povaríme.

    Polievka s hubami a čiernym koreňom - obrázok 3
  4. 4

    Po uplynutí času časť húb vyberieme. Takisto čierny koreň a ten pokrájame na menšie kúsky a vrátime späť do hrnca. Pridáme olúpaný, na plátky nakrájaný strúčik cesnaku. Prilejeme smotanu a obsah hrnca rozmixujeme.

  5. 5

    Pri podávaní ozdobíme rukolou a hubami.

Recept je zaradený do tagov:


TOPlist