Foto: alena45
Na svojej obľúbenej ruskej stránke som našla tento zaujímavý recept, musela som ho vyskúšať, pretože som si nevedela vôbec predstaviť tú chuť. Môže sa Zobraziť celý popisNa svojej obľúbenej ruskej stránke som našla tento zaujímavý recept, musela som ho vyskúšať, pretože som si nevedela vôbec predstaviť tú chuť. Môže sa používať ako plnka do koláčov, mafín, do šalátov, kde sa používajú rajčiny, pasuje s tvarohom. Ak to niekto pozná, možno poradí.
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Najskôr si nastrúhame kôru asi z polovice väčšieho citróna a zamiešame ju do cukru.
-
2
Umytej bazalke otrháme listy a vložíme do kutrovača spolu s citrónovou šťavou. Rozmixujeme na kašu.
-
3
Vajcia rozšľaháme, dáme do panvice, zamiešame do nich cukor s citrónovou kôrou a kašu z bazalky.
-
4
Na veľmi malom plameni zohrievame zmes, sústavne miešame do hustoty smotany.
-
5
Uvarenú zmes prelejeme do sitka a prepasírujeme do misky, pridáme na kôsky nakrájané maslo a vymiešame dohladka.
-
6
V tomto tanieri som to miešala, aspoň je vidieť, aké množstvo curdu z uvedeného množstva vyjde. Preliala som ho do skleneného pohára a uložila do chladničky, kde vydrží cca týždeň.
Diskusia k receptu