Bazalkovo-citrónový curd fotorecept

alena45 - fotkaalena45, 31. júla 2014
Bazalkovo-citrónový curd (fotorecept)
Foto: alena45

Na svojej obľúbenej ruskej stránke som našla tento zaujímavý recept, musela som ho vyskúšať, pretože som si nevedela vôbec predstaviť tú chuť. Môže sa Zobraziť celý popisNa svojej obľúbenej ruskej stránke som našla tento zaujímavý recept, musela som ho vyskúšať, pretože som si nevedela vôbec predstaviť tú chuť. Môže sa používať ako plnka do koláčov, mafín, do šalátov, kde sa používajú rajčiny, pasuje s tvarohom. Ak to niekto pozná, možno poradí.

30 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 zväzok;
z 1/2 ks
z 1/2 ks
3 PL
2 ks
30 g




Postup

  1. 1

    Najskôr si nastrúhame kôru asi z polovice väčšieho citróna a zamiešame ju do cukru.

    Bazalkovo-citrónový curd (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Umytej bazalke otrháme listy a vložíme do kutrovača spolu s citrónovou šťavou. Rozmixujeme na kašu.

    Bazalkovo-citrónový curd (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Vajcia rozšľaháme, dáme do panvice, zamiešame do nich cukor s citrónovou kôrou a kašu z bazalky.

    Bazalkovo-citrónový curd (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Na veľmi malom plameni zohrievame zmes, sústavne miešame do hustoty smotany.

    Bazalkovo-citrónový curd (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Uvarenú zmes prelejeme do sitka a prepasírujeme do misky, pridáme na kôsky nakrájané maslo a vymiešame dohladka.

    Bazalkovo-citrónový curd (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    V tomto tanieri som to miešala, aspoň je vidieť, aké množstvo curdu z uvedeného množstva vyjde. Preliala som ho do skleneného pohára a uložila do chladničky, kde vydrží cca týždeň.

    Bazalkovo-citrónový curd (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

mijaita
Hodně zajímavý a zvláštní recept. Sladkou bazalku si predstavit umím, dělám podle tvého receptu tu paradajkovou marmeladu s bazalkou (@nazarboncuk ) tak i tohle určitě brzo udělám. Prinejmenším ze zvědavosti! Ona je to vlastne takova sladka, holandská omáčka :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia