Opekané knedle z grahamového pečiva fotorecept

tatranka - fotkatatranka, 6. apríla 2013
Opekané knedle z grahamového pečiva (fotorecept)
Foto: tatranka

Tieto knédle robievam,ak mám staršie grahamové pečivo a naplánujem si piecť,alebo grilovať nejaké mäso.Hodia sa k takémuto mäsu,pretože aj knédle sa po uvarení opekajú. Zobraziť celý popisTieto knédle robievam,ak mám staršie grahamové pečivo a naplánujem si piecť,alebo grilovať nejaké mäso.Hodia sa k takémuto mäsu,pretože aj knédle sa po uvarení opekajú. Recept je prevzatý z jednej reštaurácie.

4
porcie
25 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

2 ks
2 ks
1,5 dcl
120 g
50 g
štvť menšej
1 strúčik
pol ČL
2 PL
pol ČL




Postup

  1. 1

    Grahamové pečivo si pokrájam na kúsky.K nemu pridám všetky uvedené suroviny.Mlieko trochu nahrejem.Do múky pridám kypr.prášok a maslo neroztápam.Všetko dobre spracujem a nechám asi 15 minút oddýchnuť.

    Opekané knedle z grahamového pečiva (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Pridaná múka s kyp.práškom.

    Opekané knedle z grahamového pečiva (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Spracovaná masa. Oddychuje.

    Opekané knedle z grahamového pečiva (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Do malého mikroténového sáčku vložím masu a z jednej aj druhej strany zaviažem.Nechám trochu voľného miesta v sáčku.Masa pri varení narastie,nie veľa.

    Opekané knedle z grahamového pečiva (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Sáček zabalím do alobalu a urobím z neho salonku.Kraje pevne držia.Takto obalenú knédlu vložím do vriacej vody na 25 -30 minút. Rajnicu zakryjem pokrievkou.

    Opekané knedle z grahamového pečiva (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Po uvarení knédlu rozbalím z alobalu a ihlicou ju celú popichám.

    Opekané knedle z grahamového pečiva (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Nakrájam na 1 cm plátky.

    Opekané knedle z grahamového pečiva (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Tieto pláty opekám v horúcom oleji.Jednu stranu knédli som natrela marinádou,ktorú som v ten deň použila na pečené kolienko.Je to medová marináda s bylinnými ingrediencami.Pri bežnom varení ,knédle nemusíte natierať ničím,len opiecť.

    Opekané knedle z grahamového pečiva (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Opečené grahamové knédle.

    Opekané knedle z grahamového pečiva (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Ja som k nim podávala pečené koleno s opekanou kyslou kapustou .

    Opekané knedle z grahamového pečiva (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    Tu je okrem knédly príprava mäsa,kapusty,marinády.

    Opekané knedle z grahamového pečiva (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    Chutná šťavnatá porcia,s opečenými knédlami.Tieto knédle sa hodia hlavne k pečeným a grilovaným mäsám.No je to chrumkavá dobrota.

    Opekané knedle z grahamového pečiva (fotorecept) - obrázok 12

Diskusia k receptu

izabella929
Veľmi zaujímavý recept, ktorý som ešte nikde nestretla,,,) páči sa mi opekanie..) grahamové pečivo nepečiem...neviem si predstaviť, akú to má chuť...pekne naaranžovaný tanier.-)))
babkamt
pekná prezentácia receptu - ako sme u teba zvyknutí .
evanaaa
@tatranka , Marti, to boli tie grahamové rožky? Už som ich dávala aj do plnky ale v kombinácii s iným pečivom, takže by som aj tieto knedle mohla vyskúšať. Nie sú tuhé z toho grahamu?
tatranka
Evička,na tieto knédle používam kúpene grahamové pečivo.
staja
Všetko úplne perfektné - na 1*. Takéto knedle som ešte nerobila, vyskúšam.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia