Foto: tatranka
Tieto knédle robievam,ak mám staršie grahamové pečivo a naplánujem si piecť,alebo grilovať nejaké mäso.Hodia sa k takémuto mäsu,pretože aj knédle sa po uvarení opekajú. Zobraziť celý popisTieto knédle robievam,ak mám staršie grahamové pečivo a naplánujem si piecť,alebo grilovať nejaké mäso.Hodia sa k takémuto mäsu,pretože aj knédle sa po uvarení opekajú. Recept je prevzatý z jednej reštaurácie.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Grahamové pečivo si pokrájam na kúsky.K nemu pridám všetky uvedené suroviny.Mlieko trochu nahrejem.Do múky pridám kypr.prášok a maslo neroztápam.Všetko dobre spracujem a nechám asi 15 minút oddýchnuť.
-
2
Pridaná múka s kyp.práškom.
-
3
Spracovaná masa. Oddychuje.
-
4
Do malého mikroténového sáčku vložím masu a z jednej aj druhej strany zaviažem.Nechám trochu voľného miesta v sáčku.Masa pri varení narastie,nie veľa.
-
5
Sáček zabalím do alobalu a urobím z neho salonku.Kraje pevne držia.Takto obalenú knédlu vložím do vriacej vody na 25 -30 minút. Rajnicu zakryjem pokrievkou.
-
6
Po uvarení knédlu rozbalím z alobalu a ihlicou ju celú popichám.
-
7
Nakrájam na 1 cm plátky.
-
8
Tieto pláty opekám v horúcom oleji.Jednu stranu knédli som natrela marinádou,ktorú som v ten deň použila na pečené kolienko.Je to medová marináda s bylinnými ingrediencami.Pri bežnom varení ,knédle nemusíte natierať ničím,len opiecť.
-
9
Opečené grahamové knédle.
-
10
Ja som k nim podávala pečené koleno s opekanou kyslou kapustou .
-
11
Tu je okrem knédly príprava mäsa,kapusty,marinády.
-
12
Chutná šťavnatá porcia,s opečenými knédlami.Tieto knédle sa hodia hlavne k pečeným a grilovaným mäsám.No je to chrumkavá dobrota.
Diskusia k receptu