Mandľový slaný koláč s bylinkovými sladkými zemiakmi fotorecept
Foto: elixir
Základ na tento koláč som našla v časopise. Jeho premenou na vegánsky a takisto iným prispôsobením surovín (s ohľadom na to, čo mám doma), Zobraziť celý popisZáklad na tento koláč som našla v časopise. Jeho premenou na vegánsky a takisto iným prispôsobením surovín (s ohľadom na to, čo mám doma), z neho vznikol nový recept, o ktorý sa s vami rada podelím.
porcie
príprava
na 180 °C
Suroviny
Cesto: | |
50 g |
|
50 g |
|
50 g (alebo iný rastlinný tuk) |
|
40 ml |
|
|
|
Obloha: | |
1 ks |
|
40 ml |
|
0,5 ČL |
|
0,5 ČL |
|
|
|
0,5 ČL |
|
(falošný) |
|
(na posypanie) |
|
Postup
-
1
Do misy nachystáme suroviny na cesto...
-
2
...a vypracujeme ho. Kým budeme pripravovať zvyšné suroviny, dáme ho do chladničky.
-
3
V miske zmiešame smotanu s tymiánom, čiernym korením, muškátom a soľou...
-
4
Potom primiešame sladký zemiak, ktorý sme nakrájali na kolieska. Tie dobre obalíme v smotane.
-
5
Pripravíme falošný parmezán podľa bodu 4 z receptu od @lenivaveganka
-
6
Cesto dáme do zapekacích nádob, obložíme ho zemiakmi a polejeme zvyšnou smotanou, ak nejaká v miske ostala. Posypeme falošným parmezánom a pečieme 45 minút.
-
7
Po upečení posypeme pažítkou a podávame. (Množstvo vyšlo na 2 formičky, každá o priemere 13 cm)
prilákalo ma krásne foto...volalo:ochutnaj toto..!!
no suroviny zvláštne..iné...nekúpime na dedine...
tak nech sa oči pokochajú..a potom pokoj dajú..
tak mi treba..dám si obyčajný s maslom chleba..:-)