Zemiakové lupienky
Zemiakové lupienky

Domáce chipsy

kitchenguru - fotkakitchenguru, 14. júna 2024
Domáce chipsy
Foto: kitchenguru

Suroviny





Postup

  1. 1

    Zemiaky očistíme a umyjeme a na strúhadle alebo pomocou škrabky na zeleninu nastrúhame na tvar chipsov (lupienkov). Osolíme a potrieme olejom a rozložíme na plech, na ktorom je alobal. Pečieme na 150 stupňov cca 6-7 minút na stupni rúry sušenia/grilovania. Ak nemáme takú rúru, čo ma taký program tak dá sa aj vyhriať na 250 stupňov 2 minútky piecť a potom vypnúť a len necháme dosušiť v polootvorenej rúre. Priebežne pozeráme, aby sa nespálili.

    Domáce chipsy  - obrázok 1
  2. 2

    Keď vychladnú môžeme podávať samostatne alebo prípadne s dipom.

    Domáce chipsy  - obrázok 2

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia