Tekvicový krém s kozím syrom

chutimi - fotkachutimi, 4. januára 2015
Tekvicový krém s kozím syrom
Foto: chutimi

Výborná sýta polievka.

45 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks
1-2 ks
 (alebo smotana)
100 g čerstvý
100 g
 neslané

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Tekvicu očistite a nakrájajte na kocky. Mrkvu na krúžky-na kocky sa krája ťažšie :) Mrkvu do tejto polievky pridávam hlavne kvôli farbe.

  2. 2

    V hrnci na masle nechajte zkaramelizovať tekvicu a mrkvu. Keď chytí farbu, zalejte vodou a nechajte variť, kým tekvica aj mrkva nebudú mäkké.

  3. 3

    Po uvarení zlejte vodu, no nechajte si pol litra až liter v hrnci, pretože je plná chuti zo zeleniny. Prilejte mlieko alebo smotanu, nechajte znovu zohriať a rozmixujte všetko na krém. Prilievajte mlieko podľa toho, akú hustotu chcete. Ochuťte soľou a čiernym korením.

  4. 4

    Na suchej panvici si opražte arašidy.

  5. 5

    Slaninku nakrájajte na malé kúsky a nechajte vytopiť na panvici. Zložte a nechajte odkvapkať prebytočný tuk.

  6. 6

    Servírujte s kúskami čerstvého kozieho syra, slaninkou, opraženými orechami a trochou tekvicového oleja. Dobrú chuť!

Diskusia k receptu

8 komentárov k receptu

Pridaj komentár k receptu: