Foto: chutimi
Výborná sýta polievka.
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Tekvicu očistite a nakrájajte na kocky. Mrkvu na krúžky-na kocky sa krája ťažšie :) Mrkvu do tejto polievky pridávam hlavne kvôli farbe.
- 2
V hrnci na masle nechajte zkaramelizovať tekvicu a mrkvu. Keď chytí farbu, zalejte vodou a nechajte variť, kým tekvica aj mrkva nebudú mäkké.
- 3
Po uvarení zlejte vodu, no nechajte si pol litra až liter v hrnci, pretože je plná chuti zo zeleniny. Prilejte mlieko alebo smotanu, nechajte znovu zohriať a rozmixujte všetko na krém. Prilievajte mlieko podľa toho, akú hustotu chcete. Ochuťte soľou a čiernym korením.
- 4
Na suchej panvici si opražte arašidy.
- 5
Slaninku nakrájajte na malé kúsky a nechajte vytopiť na panvici. Zložte a nechajte odkvapkať prebytočný tuk.
- 6
Servírujte s kúskami čerstvého kozieho syra, slaninkou, opraženými orechami a trochou tekvicového oleja. Dobrú chuť!
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu