Druhy jedál (recepty podľa klikanosti)

prazdny

Penne po taliansky

Hovädzie mäso

Veľmi chutné cestoviny, troška náročnejšia príprava, ale stojí to za to.

prazdny

Kváskové pletenky

Chlieb

Výborné raňajky, desiata, na cesty alebo deťom do školy. Nenáročná príprava, ktorú zvládne...

prazdny

Zapekaná strukovinová zmes

Bezmäsité jedlá

Tento recept je z Vegetariánskej kuchárky z r. 1990. Jedlo sme jedli v našej...

prazdny

Pizza u Slava Solovica

Večera

Pozrite sa, ako jednoducho pripravuje pizzu hudobný skladateľ a autor filmovej hudby Slavo Solovic.

prazdny

Karfiol s kečupom a cesnakom

Bezmäsité jedlá

Najemno nakrájanú cibuľu speníme na oleji, pridáme prelisovaný cesnak, nakrájanú petržlenovú vňať, vmiešame ružičky...

prazdny

Pizza

Hlavné jedlá

Je to veľmi jednoduchý spôsob, ako si urobiť vynikajúcu pizzu. A je to klasika...

prazdny

Špagety s baklažánom

Cestoviny

Jednoduchý zeleninový recept. Kto miluje špagety a zeleninu, určite mu zachutí ;)

prazdny

Šampiňóny s chilli Hermelínom

Bezmäsité jedlá

Tip na naozaj rýchly a chutný obed :)

prazdny

Stredomorské halászle s pečenými rybkami

Hlavné jedlá

Zdravá rybacia polievočka... inšpirovaná halászlami a krásnou chuťou rybacou...

prazdny

Grilované sladké zemiaky

Bezmäsité jedlá

Sladké zemiaky umyjeme a aj so šupkou nakrájame na približne 0, 5 cm hrubé plátky. Zemiaky...

prazdny

Lieskové sušienky

Dezerty

Chutné a ľahké sušienky.

prazdny

Ražniči z králika s uhorkovou raitou

Hlavné jedlá

Filety z králika umyjeme a osušíme. Vložíme do misy, pridáme olej a tandori zmes, ...

prazdny

Tokgalbi - vyprážané hovädzie rebierka 떡갈비

Hovädzie mäso

Tokgalbi pochádza z kráľovského dvora, kde varili mleté mäso z rebierok pre kráľa. Neskôr sa...

prazdny

Grilovaný lilek s cuketou a hrachem

Bezmäsité jedlá

Našla jsem na jednom zahraničním webu, ale bez receptu. Ten jsem vypracovala, neni to...

prazdny

Orechové rezy

Koláče

Jednoduchý ale veľmi dobrý zákusok

prazdny

Chlebík od Ikušky

Chlieb

Chleba pečiem dávno pradávno, ale tento nám chutil veľmi, asi preto že je od mojej dcéry, ďakujem....

prazdny

Pomarančovo-cibuľový šalát

Bezmäsité jedlá

Pofiderná mi bola tá kombinácia, ale je leto - horúčavy, vtedy šalátujem. Risk...

prazdny

Bochánky se zelím a uzeným masem

Večera

Nejprve si připravíme náplň. Na oleji orestujeme nakrájenou cibuli, přidáme nakrájené kysané zelí, osolíme,...

prazdny

Ryžový šalát s avokádom a orechami

Bezmäsité jedlá

Jednoduchý a chutný ryžový šalát, vhodný aj do krabičky do práce. V jednoduchosti je krása (a chuť!)....

prazdny

Super Texaská PIZZA

Kuracie mäso

Tento recept je v našej rodine najobľúbenejší. Nie je veľmi náročný na prípravu a vždy keď...

prazdny

Oranžové rizoto

Bezmäsité jedlá

Rizoto zmiešané s uvarenou tekvicou preliate vínom podávajte s nastrúhaným syrom a granátovým jablkom a vychutnávajte si...

prazdny

Opitý ovocný pohár

Dezerty

Niečo som nechala z pečenia, niečo som rýchlo pripravila z toho, čo bolo doma.

prazdny

Perkelt z husacej pečene

Hlavné jedlá

Na masti speníme cibuľu pokrájanú na kocky, pridáme sladkú červenú papriku, cesnak a pečeň, ktorú sme pokrájali na...

prazdny

Croquembouche so žĺtkovým krémom a slaným karamelom

Dezerty

Cesto: Do hrnca dáme vodu, olej a soľ a privedieme do varu. Pridáme múku a...

prazdny

Kváskové slimáky s medvedím cesnakom

Slané chuťovky

Je obdobie medvedieho cesnaku. Okrem pesta, k mäsu, rybe či polievky sa skvele hodí...

prazdny

Kuracia zmes na spôsob karí v miske z lístkového cesta

Kuracie mäso

Lístkové cesto v kuchyni používam iba výnimočne, ale mala som v mrazničke jedno balenie, z...

prazdny

Jablkový koláč

Koláče

V sobotu sme boli na záhradke a urodilo sa nám pár jabĺk tak som upiekla jablčník.

prazdny

Gemerská čína

Bravčové mäso

Tento recept priniesol môj brat z internátu od frajerky, od vtedy ho robievame pravidelne, bude...

prazdny

Zapekané hrušky na slano

Večera

Rýchle a chutné jedlo, keď nemáte času nazvyš a máte radi kombináciu ovocia a slanej chuti....

prazdny

Koláč so zelenými jablkami

Koláče

Variant „gramotného“ použitia jabĺk, ako by bol riekol pán Prof. Ing. Tobiáš Lazar, ...