
Ligúrsky tuniak s ratatouille zeleninou
Zeleninu nakrájame na kocky 1 x 1 cm (ratatouille), orestujeme na olivovom oleji, dochutíme soľou,...

Rybie karbonátky
Údenáča oberieme, pridáme cca 2-3 uvarené a roztlačené zemiaky, šalotku nakrájanú na jemno, vajce,...

Tekvica plnená rizotom
Začneme tým, že si celé tekvice upečieme v rúre približne 40 minút. Necháme vychladnúť, ...

Fritované vajcia
8 vajec uvaríme natvrdo a olúpeme ich. Kôpor umyjeme a 2 kúsky vňate odložíme na ozdobenie....

Motýlí koláčik
Nie vždy naše deťúrence chcú papať! Tak ráno k ich obľúbenámu kakavku im dáme takýto motýlik.

Bravčové prikryté kelom
Ak si spomínate, pridala som sem recept "Moje akože pečené mäso". Tak toto mäsko som...

Špenátové halušky
Keďže je pôst a veľa z vás si dali záväzok že nebudú jesť mäso tak som sa...

Šalát Lahoda
Tento šalát som "vykreovala" na také príjemnopokľudné "popapkávanie si" napr. pri sledovaní obľúbeného programu v telke,...

Rizoto z trhu
Som veľký fanúšik farmárskych produktov predávaných na trhu, a tak som ako prisťahovaná Bratislavčanka nemohla vynechať...

Zelený šalát s farro a opečeným hroznom
Variant chutnej „zelenej” zmesi šalátu, obohatený farrou. Farro (i farro „perlato“) je taliansky názov pre...

Kávový nákyp s vanilkovým krémom
Krupicové nákypy som robievala, ked boli moje dievčatá malé, odvtedy nie. Dnešné pečenie je...

Bravčová krkovička na kalerábe
Krkovičku nakrájame na pláty, naklepeme, osolíme, okoreníme a osmažíme na oleji. Potom ich...

Čoko - Čoko muffiny
Dnes poprvý krát skúšam čokoládové muffinky podľa svojej kombinácie viacerých receptov... A vualá .....

Také moje cestovinové karí
Receptov na karí je snáď stovky, samozrejme, toto nie je originál, skôr taká slovenská...

Nepečené datľovo-čokoládové bonbóny
Príjemne sladké vďaka datliam, jemne chrumkavé vďaka spojeniu vlašských orechov a mandlí a výborne doplnené čokoládou vnútri aj na povrchu - také sú tieto super jednoduché bonbóny....

Zeleninový šalát s bravčovými rezančekmi a so strateným vajcom
Bravčové karé nakrájame na rezančeky. Na panvicu dáme olivový olej, pridáme na drobno nakrájanú šalotku,...

Hermelínová nátierka
Cibuľu, hermelín, mäkkú salámu, tavený syr a natvrdo uvarené vajíčka nakrájame najemno.

Imam bayildi – plnené baklažány
Stredne veľké baklažány umyjeme a osušíme, ale ich nelúpeme.

Kapor na balkánky spôsob
Vianoce sú už takpovediac "v dohľadne" a receptov na prípravu kapra nie je nikdy dosť. Možno...

Veľkonočný pletenec
Z múky, vajca, droždia, masla, mlieka, soli pripravíme kysnuté cesto. Necháme...

Kačica pre božieho námestníka
Majster kuchár Bartolomeo Scappi zo 16. storočia patril medzi najvýznamnejších novátorov talianskej kuchyne. Varil postupne...

Kachní prsa po šumavsku – Kačacina so sušeným ovocím
Sušené ovocie a orechy zalejeme dezertným vínom. Na umytých a osušených kačacích prsiach narežeme ostrým nožom kožu. Nožom vytvoríme...

Hustý špenátový krém
Najradšej mám husté krémové zeleninové polievky a túto si viete pripraviť, aj keď doma nemáte čerstvú...

Ostrá polievka s uchovcom
Na oleji opražíme nakrájanú cibuľu, pridáme nakrájané uchovce, osolíme a dusíme aspoň pol hodiny za...

Umučená panenka
Tento recept mám od mojej známej z Čiech, robila som ho už niekoľko krát, ale...