Len tak pre zábavu sme si dnes urobili špízy z miniguliek z bravčového mäsa.
8
porcií
porcií
10 minút
príprava
príprava
20 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
| 500 g |
|
| 2 ks staršie |
|
| 2 strúčiky |
|
| 1 ks |
|
| podľa chuti |
|
| štipka |
|
| štipka |
|
| štipka |
|
| 1 ks |
|
| domáca |
|
| domáca |
|
| Príloha: | |
|
|
|
Postup
-
1
Bravčové mäso som umyla, osušila, pokrájala na menšie kúsky... Môj elektrický mlynček je lenivý, musím si pokrájať mäsko, pomlela, pridala som soľ, korenie, rascu, papriku, vajce, namočené a vyžmýkané rožky, cibuľu na drobno s cesnakom... Zmiešala som hmotu a tvorila miniguľôčky.
-
2
Napichovala som ich na drevené paličky po 3 kusy.
-
3
A vyprážala na horúcej masti... Pekne sa dajú počas pečenia otáčať vidličkou, aby sa opiekli zo všetkých strán.
-
4
Pokiaľ sa miniguľky piekli, uvarila som si nové zemiaky a uhorkovo-paradajkový šalát. Výborné guľôčky... Prajem vám dobrú chuť.









Diskusia k receptu