Bramborák trošku ináč

docent23 - fotkadocent23, 5. marca 2011
20 minút
príprava
30 minút
na 200 °C

Suroviny





Postup

  1. 1

    Na čistú utierku nastrúhať zemiaky, poriadne vyžmýkať vodu a škrob, a dať do misky. Pridať nakrájanú cibuľu, korenie, soľ a olej. Premiešať.

  2. 2

    Na panvici poriadne rozpáliť olej, pridať zemiakovú zmes (vyššia vrstva) a nechať opiecť. Po cca 4 minútach za pomoci taniera otočiť. Medzitým zapnúť trúbu. Upečenú zemiakovú zmes dať dopiecť do vyhriatej trúby na 20 minút.

  3. 3

    Nakrájať na trojuholníky, a podávať ako prílohu k mäsu, prípadne s kyslou kapustou a pod.

Diskusia k receptu

evusik
tak toto je presne podľa môjho gusta, len mám bohužiaľ zlú skúsenosť so zemiakmi, hlavne teraz: omrznuté, nasládlé pri pečení černajú a tak.... natrafiť dnes na dobré zemiaky je umenie.... skúsim z tých čo mám doma a uvidím :-) pekný recept
gittka
veruže aj mne sa páči...asi ho skúsim hned teraz!
evanaaa
Je to niečo ako rosti. Zemiakové a hlavne opražené mám rada. A iste sa to strúha na veľkých slzičkách, myslím, nie ako na placky.
duschko
Moze to byt velmi dobre. Pripomina mi to harulu. Ja by som tam pridal cesnak. Vuskusam aj podla teba. Ukladam do MKK




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia