20 minút
príprava
príprava
30 minút
na 200 °C
na 200 °C
Postup
-
1
Na čistú utierku nastrúhať zemiaky, poriadne vyžmýkať vodu a škrob, a dať do misky. Pridať nakrájanú cibuľu, korenie, soľ a olej. Premiešať.
- 2
Na panvici poriadne rozpáliť olej, pridať zemiakovú zmes (vyššia vrstva) a nechať opiecť. Po cca 4 minútach za pomoci taniera otočiť. Medzitým zapnúť trúbu. Upečenú zemiakovú zmes dať dopiecť do vyhriatej trúby na 20 minút.
- 3
Nakrájať na trojuholníky, a podávať ako prílohu k mäsu, prípadne s kyslou kapustou a pod.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu