Husacie pečienky so slivkami fotorecept
šéfkuchár W Hotela v Bratislave – Devínskej Novej Vsi, 6. mája 2016
Foto: Ľuboš Pilc
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Šálku bulguru uvaríme v osolenej vode so štipkou kurkumy podľa návodu na obale. Čas varenia je rôzny, závisí od hrúbky bulguru. Po dovarení necháme vychladnúť.
- 2
Medzitým papriku, reďkovky, jarnú cibuľku, paradajku, uhorku, vňať nakrájame a spolu s olivovým olejom a citrónovou šťavou namiešame salsu. Podľa chuti dochutíme. Na troške oleja v rozohriatej panvici urestujeme na mesiačiky nakrájané slivky. Vyberieme z panvice.
- 3
Do panvice dáme očistené, na väčšie kusy nakrájané pečienky a na miernom ohni dusíme. Pred dokončením podlejeme portským vínom, dochutíme soľou, čiernym korením a pridáme restované slivky. Vlažný bulgur premiešame s primeraným množstvom salsy a podávame s horúcou pečienkou, so slivkami a zredukovanou omáčkou z panvice.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Ďakujeme za upozornenie, chybu sme opravili.