Husacie pečienky so slivkami fotorecept

Roman Vojtyla
šéfkuchár W Hotela v Bratislave – Devínskej Novej Vsi, 6. mája 2016
Husacie pečienky so slivkami (fotorecept)
Foto: Ľuboš Pilc
2
porcie
15 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

150 g
100 ml
1 šálka
1 zväzok
1 ks
1 ks
1 ks
1/2 ks
1 PL
1 ks
 štipka
1 menšia viazanička

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Šálku bulguru uvaríme v osolenej vode so štipkou kurkumy podľa návodu na obale. Čas varenia je rôzny, závisí od hrúbky bulguru. Po dovarení necháme vychladnúť.


  2. 2

    Medzitým papriku, reďkovky, jarnú cibuľku, paradajku, uhorku, vňať nakrájame a spolu s olivovým olejom a citrónovou šťavou namiešame salsu. Podľa chuti dochutíme. Na troške oleja v rozohriatej panvici urestujeme na mesiačiky nakrájané slivky. Vyberieme z panvice.


  3. 3

    Do panvice dáme očistené, na väčšie kusy nakrájané pečienky a na miernom ohni dusíme. Pred dokončením podlejeme portským vínom, dochutíme soľou, čiernym korením a pridáme restované slivky. Vlažný bulgur premiešame s primeraným množstvom salsy a podávame s horúcou pečienkou, so slivkami a zredukovanou omáčkou z panvice.


Diskusia k receptu

4 komentáre k receptu
1365_1270586392 - profilový obrázok
esi
Ja by som teda husaciu pečienku nikdy nemiešala so slivkami. Jedine tak nevykŕmenú. Veď to je hriech do neba volajúci. Pečienka je niečo ex. aj cenovo.

Pridaj komentár k receptu: