Husacie pečienky so slivkami fotorecept

Roman Vojtyla
šéfkuchár W Hotela v Bratislave – Devínskej Novej Vsi, 6. mája 2016 8:00
Ďalšie recepty z Časopisu Varecha »
Husacie pečienky so slivkami (fotorecept)Foto: Ľuboš Pilc
2
porcie
15 min
príprava
15 min
tepelná úprava

Suroviny

150 g
100 ml
1 šálka
1 zväzok
1 ks
1 ks
1 ks
1/2 ks
1 PL
1 ks
 štipka
1 menšia viazanička
TIP: Internetová televízia o varení - TV Varecha

Postup prípravy

  1. 1

    Šálku bulguru uvaríme v osolenej vode so štipkou kurkumy podľa návodu na obale. Čas varenia je rôzny, závisí od hrúbky bulguru. Po dovarení necháme vychladnúť.


  2. 2

    Medzitým papriku, reďkovky, jarnú cibuľku, paradajku, uhorku, vňať nakrájame a spolu s olivovým olejom a citrónovou šťavou namiešame salsu. Podľa chuti dochutíme. Na troške oleja v rozohriatej panvici urestujeme na mesiačiky nakrájané slivky. Vyberieme z panvice.


  3. 3

    Do panvice dáme očistené, na väčšie kusy nakrájané pečienky a na miernom ohni dusíme. Pred dokončením podlejeme portským vínom, dochutíme soľou, čiernym korením a pridáme restované slivky. Vlažný bulgur premiešame s primeraným množstvom salsy a podávame s horúcou pečienkou, so slivkami a zredukovanou omáčkou z panvice.


Recept je zaradený do tagov:




TOPlist