Biela polievka z drobkov
Roman Pekný
šéfkuchár hotela Villa Nečas v Žiline, 17. novembra 2013
šéfkuchár hotela Villa Nečas v Žiline, 17. novembra 2013
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
porcie
20 minút
príprava
príprava
120 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Husacie trupy a drobky uvaríme vo vode, do ktorej dáme koreňovú zeleninu a neošúpanú cibuľu. Pridáme nové a celé korenie. Drobky uvaríme domäkka a vyberieme. Vývar varíme ďalej.
- 2
Na masti orestujeme na kocky nakrájanú cibuľku. Pridáme hladkú múku a chvíľku restujeme. Zápražka musí byť svetlá. Zalejeme smotanou a scedeným vývarom. Pomaly varíme a pridáme na kocky nakrájané zemiaky. Keď sú uvarené, pridáme nakrájané husacie drobky a koreňovú zeleninu z vývaru. Osolíme a okoreníme. Na zjemnenie pridáme kocku masla a muškátový oriešok.
- 3
V olivovom oleji rozmixujeme vňať, ktorú osolíme a okoreníme. Do polievky pridáme pár kvapiek petržlenového pesta.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu