Biela polievka z drobkov

Roman Pekný
šéfkuchár hotela Villa Nečas v Žiline, 17. novembra 2013
Biela polievka z drobkov
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
20 minút
príprava
120 minút
tepelná úprava

Suroviny

2 ks
2 ks
1 PL
2 ks
2 ks
1 ks
100 g
1 bal
50 ml
250 ml




Postup

  1. 1

    Husacie trupy a drobky uvaríme vo vode, do ktorej dáme koreňovú zeleninu a neošúpanú cibuľu. Pridáme nové a celé korenie. Drobky uvaríme domäkka a vyberieme. Vývar varíme ďalej.

  2. 2

    Na masti orestujeme na kocky nakrájanú cibuľku. Pridáme hladkú múku a chvíľku restujeme. Zápražka musí byť svetlá. Zalejeme smotanou a scedeným vývarom. Pomaly varíme a pridáme na kocky nakrájané zemiaky. Keď sú uvarené, pridáme nakrájané husacie drobky a koreňovú zeleninu z vývaru. Osolíme a okoreníme. Na zjemnenie pridáme kocku masla a muškátový oriešok.

  3. 3

    V olivovom oleji rozmixujeme vňať, ktorú osolíme a okoreníme. Do polievky pridáme pár kvapiek petržlenového pesta.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia