Cheesecake parfait

jenni - fotkajenni, 25. marca 2015
Cheesecake parfait
Foto: jenni

Ďalší recept na raňajky so sebou, ktorý si zamilujete! Verím tomu. Cheesecake vrstva chutí skutočne ako cheesecake. Už teraz sa neviem dočkať, kedy pripravím Zobraziť celý popisĎalší recept na raňajky so sebou, ktorý si zamilujete! Verím tomu. Cheesecake vrstva chutí skutočne ako cheesecake. Už teraz sa neviem dočkať, kedy pripravím raw cheesecake z kešu orechov so sviežim ovocím. Nakoľko toto cheesecake parfait bolo skvelé, verím, že taký raw cheesecake bude rovnako, ak nie ešte lepší. Pre začiatok táto pochúťka a cheesecake zas inokedy. :) www.dontbefakebakesomecake.sk

2
porcie
25 minút
príprava

Suroviny

Kešu krém:
1 hrnček
1 1/2 PL
5 PL
1 ks
štipka
Okrem toho:

Postup

  1. 1

    Kešu si namočíme do vody minimálne na dve hodiny alebo cez noc. Po namáčaní zlejeme vodu, kešu môžeme premyť, dáme do mixéra a zmixujeme na jemnejšiu hmotu.

  2. 2

    Ku kešu pridáme mlieko, javorový sirup alebo iné sladidlo, ktoré máte doma alebo máte radi. Pridáme vyškrabané vnútro z vanilkového struku, štipku soli. Všetko spolu vymixujeme na jemnú, krémovú hmotu, v prípade potreby, aby bola hmota krémovejšia, pridáme jednu alebo dve lyžice mlieka.

  3. 3

    Granolu môžete pripraviť podľa receptu ktorý máte radi, prípadne podľa toho, ktorý som sem uź tuším raz pridávala ako granolu s kešu orechmi, v tomto prípade odporúčam polovičnú dávku, prípadne len ¼ dávku z pôvodného receptu, pokiaľ nechcete veľké množstvo granoly navyše okrem tej, ktorú použijete na prípravu parfait. Ak pripravíte celú dávku, môžete si pripravovať parfait aj s jogurtom na ďalšie dni alebo konzumovať s mliekom atď. Granolu si môžete namiešať aj podľa vašej chuti, ja som túto zvolila preto, lebo je z kešu rovnako ako cheesecake vrstva.

  4. 4

    Nakoniec už len vrstvíme tieto tri časti, ovocie, cheesecake vrstva, granola, vrstvite podľa vašej chuti a fantázie. Parfait nechajte zachladiť v chladničke.

    Cheesecake parfait - obrázok 4
  5. 5

    * namiesto čučoriedok môžete použiť mrazené letné ovocie, jahody, maliny černice a pod. * pre lepšiu konzumáciu odporúčam ľahší sklenený pohár s väčším otvorom, prípadne nízku a širokú plastovú misku, jej výhodou je aj ľahkosť oproti sklenenému poháru, ktorý sme použili len pre fotku, vy vrstvite do nádoby, z ktorej sa vám bude predovšetkým dobre jesť. Tak nech vám chutí!

    Cheesecake parfait - obrázok 5

Diskusia k receptu

pivonka
Bol to dobrý nápad využiť pre fotku sklenený pohár. Vyzerá to úžasne!

Zaujímavé video z archívu TV Varecha