Drobné pečivo
Drobné pečivo

Tvarohové pečivo

Michaela Smolová
autorka kuchárskych kníh Takmer zabudnuté recepty, 13. apríla 2022
Tvarohové pečivo
Foto: Michaela Smolová
45 minút
príprava
12 minút
na 180 °C

Suroviny

500 g
250 g
125 ml
65 ml
50 g
1 bal.
1 ks
1 bal.
Na obaľovanie:
100 g roztopené
200 g
z 1 citróna




Postup

  1. 1

    Tvaroh, mlieko, olej a vajce rozšľaháme v miske dohladka. Pridáme kryštálový a vanilkový cukor a rozmiešame. Do pripravenej zmesi preosejeme múku s kypriacim práškom a vymiesime hladké kompaktné cesto.

  2. 2

    Cesto rozvaľkáme na jemne pomúčenej pracovnej doske na hrúbku asi pol centimetra a vykrajujeme ľubovoľné tvary.

  3. 3

    Koláčiky dáme na plech s papierom na pečenie, potrieme ich roztopeným maslom a pečieme asi 12 minút dozlatista pri 180 stupňoch.

  4. 4

    Kryštálový cukor dobre premiešame s nastrúhanou citrónovou kôrou. Čerstvo upečené koláčiky potrieme zvyškom rozpusteného masla a maslovou stranou ich namočíme do citrónového cukru. Necháme vychladnúť a podávame.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia