Tvarohové pečivo
Michaela Smolová
autorka kuchárskych kníh Takmer zabudnuté recepty, 13. apríla 2022
autorka kuchárskych kníh Takmer zabudnuté recepty, 13. apríla 2022
Foto: Michaela Smolová
45 minút
príprava
príprava
12 minút
na 180 °C
na 180 °C
Suroviny
500 g |
|
250 g |
|
125 ml |
|
65 ml |
|
50 g |
|
1 bal. |
|
1 ks |
|
1 bal. |
|
Na obaľovanie: | |
100 g roztopené |
|
200 g |
|
z 1 citróna |
|
Postup
-
1
Tvaroh, mlieko, olej a vajce rozšľaháme v miske dohladka. Pridáme kryštálový a vanilkový cukor a rozmiešame. Do pripravenej zmesi preosejeme múku s kypriacim práškom a vymiesime hladké kompaktné cesto.
- 2
Cesto rozvaľkáme na jemne pomúčenej pracovnej doske na hrúbku asi pol centimetra a vykrajujeme ľubovoľné tvary.
- 3
Koláčiky dáme na plech s papierom na pečenie, potrieme ich roztopeným maslom a pečieme asi 12 minút dozlatista pri 180 stupňoch.
- 4
Kryštálový cukor dobre premiešame s nastrúhanou citrónovou kôrou. Čerstvo upečené koláčiky potrieme zvyškom rozpusteného masla a maslovou stranou ich namočíme do citrónového cukru. Necháme vychladnúť a podávame.
Tiež drobné pečivo:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu