Gaštanová roláda s kakaovým tunelom

Tibor Vagai
šéfkuchár wellness hotela Patince, 20. decembra 2012
Gaštanová roláda s kakaovým tunelom
Foto: Robert Hüttner
6 - 8
porcií
25 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Postup

  1. 1

    Šesť žĺtkov vyšľaháme s 5 PL kryštálového cukru, kakaom a sódou bikarbónou. Bielky vyšľaháme do tuha, zľahka zmiešame so žĺtkovou zmesou a pečieme 7–8 minút na 180°C.

  2. 2

    Z mlieka a hrubej múky uvaríme hustú kašu a necháme vychladnúť. Maslo vyšľaháme s vanilkovým cukrom a vychladnutou kašou, pridáme gaštanové pyré, 100 ml Bailey‘s, práškový cukor a poriadne vyšľaháme. Do zmesi pridáme brusnice a zľahka premiešame. Zmes nanesieme na vychladnuté cesto a zrolujeme.

  3. 3

    Smotanu prevaríme s jadrom vanilkového struku. Zvyšných šesť žĺtkov vyšľaháme so 6 PL kryštálového cukru a za stáleho miešania prilejeme 1/3 horúcej vanilkovej smotany. Túto zmes spojíme so zvyšnými 2/3 vanilkovej smotany, pridáme zvyšok Bailey‘s a za stáleho miešania zohrievame takmer do varu. Zmes nesmie zovrieť! Prudko ochladíme vo vodnom kúpeli za občasného miešania. Podávame spoločne.

Diskusia k receptu

frezia
Krasna rolada,ale do cesta sa nedava ziadna muka? V postupe ju nevidim.
Chcem ju vyskusat,ale nechcem urobit chybu.

Zaujímavé video z archívu TV Varecha