Gaštanová roláda s kakaovým tunelom
šéfkuchár wellness hotela Patince, 20. decembra 2012
Foto: Robert Hüttner
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Šesť žĺtkov vyšľaháme s 5 PL kryštálového cukru, kakaom a sódou bikarbónou. Bielky vyšľaháme do tuha, zľahka zmiešame so žĺtkovou zmesou a pečieme 7–8 minút na 180°C.
- 2
Z mlieka a hrubej múky uvaríme hustú kašu a necháme vychladnúť. Maslo vyšľaháme s vanilkovým cukrom a vychladnutou kašou, pridáme gaštanové pyré, 100 ml Bailey‘s, práškový cukor a poriadne vyšľaháme. Do zmesi pridáme brusnice a zľahka premiešame. Zmes nanesieme na vychladnuté cesto a zrolujeme.
- 3
Smotanu prevaríme s jadrom vanilkového struku. Zvyšných šesť žĺtkov vyšľaháme so 6 PL kryštálového cukru a za stáleho miešania prilejeme 1/3 horúcej vanilkovej smotany. Túto zmes spojíme so zvyšnými 2/3 vanilkovej smotany, pridáme zvyšok Bailey‘s a za stáleho miešania zohrievame takmer do varu. Zmes nesmie zovrieť! Prudko ochladíme vo vodnom kúpeli za občasného miešania. Podávame spoločne.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Chcem ju vyskusat,ale nechcem urobit chybu.
alebo varecha.pravda.sk/recepty/zamatova-rolada/11184-recept.ht...
varecha.pravda.sk/recepty/zamatova-rolada/34112-recept.ht...