Skrytá roštenka

paft - bez fotkypaft, 6. februára 2011
4
porcie
30 minút
príprava
40 minút
na 200 °C

Suroviny

4 rezne
  veľká




Postup

  1. 1

    Večer pred podávaním, rezne jemne naklepeme, okoreníme rozdrveným zeleným korením z oboch strán a z jednej strany potrieme francúzskou horčicou. Takto pripravené rezne dáme do nádoby, pokvapkáme olejom a necháme odstáť v chladničke do druheho dňa.

  2. 2

    Po vybratí z chladničky rezne osolíme a na troške oleja prudko opečieme z oboch strán, aby sa zatiahli. Následne ich preložíme do tlakového hrnca, podlejeme hovädzím vývarom a udusíme do mäkka. Medzi tým si z uvarených zemiakov, masla a mlieka pripravíme zemiakovú kašu. Keď kaša trochu vychladne, vmiešame do nej jedno vajíčko.

  3. 3

    Udusené hovädzie rezne preložíme na pekáč. Na každý plátok mäsa uložíme koliesko paradajky, koliesko mozzarelly a celé platok mäsa zakryjeme zemiakovou kašou za pomoci lyžice alebo cukrárskeho vrecka. Podlejeme vývarom z dusenia a dáme do rúry piecť na cca 20 min., kým kaša miestami pekne nezhnedne. Podávame so zeleninovým šalátom.

Diskusia k receptu

honestka
NA odelzanu rostenku sa mi ten cas varenia a naviac pecenia zda velmi dlhy. Rostenky su najlespie robit ako minutky a potom ich strcit do rury na par minut dojst. Ale celkove recept trebarz s inym druhom masa mozem vyskusat, paci sa mi kombinacia a moze vyzerat reprezentacne na tanieri tiez. dakujem.
paft
Ano, dakujem za upozornenie, naratal som tam cas 2x, aj do pripravy, aj do varenia. Snad mi tuto zaciatocnicku chybu skusenejsi kolegovia odpustia :). Taktiez musim suhlasit s tym, ze na tanieri vyzera toto jedlo skvele, po prekrojeni, sa krasne vynima cervena paradajka obalena bielym syrom a zltou kasou.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia