porcie
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
Večer pred podávaním, rezne jemne naklepeme, okoreníme rozdrveným zeleným korením z oboch strán a z jednej strany potrieme francúzskou horčicou. Takto pripravené rezne dáme do nádoby, pokvapkáme olejom a necháme odstáť v chladničke do druheho dňa.
- 2
Po vybratí z chladničky rezne osolíme a na troške oleja prudko opečieme z oboch strán, aby sa zatiahli. Následne ich preložíme do tlakového hrnca, podlejeme hovädzím vývarom a udusíme do mäkka. Medzi tým si z uvarených zemiakov, masla a mlieka pripravíme zemiakovú kašu. Keď kaša trochu vychladne, vmiešame do nej jedno vajíčko.
- 3
Udusené hovädzie rezne preložíme na pekáč. Na každý plátok mäsa uložíme koliesko paradajky, koliesko mozzarelly a celé platok mäsa zakryjeme zemiakovou kašou za pomoci lyžice alebo cukrárskeho vrecka. Podlejeme vývarom z dusenia a dáme do rúry piecť na cca 20 min., kým kaša miestami pekne nezhnedne. Podávame so zeleninovým šalátom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu