Losos so zemiakovou krustou na uhorkovom pyré fotorecept
Foto: oco
Chutný losos.Ostatné fotky sú neviem kde.Tak nabudúce.
porcie
príprava
na 180 °C
Suroviny
320 g mrazené |
|
4 štipky |
|
1 PL |
|
2 ks veľké |
|
0,5 KL |
|
1 PL |
|
1 strúčik |
|
0,5 KL |
|
500 g mladé |
|
2 strúčiky |
|
0,25 KL |
|
1 PL |
|
0,5 KL |
|
100 ml |
|
2 PL |
|
0,5 kl |
|
1 kl |
|
1 PL |
|
1 pl |
|
Postup
-
1
Uhorku postrúhame pridáme prelisovaný cesnak,soľ,mleté čierne korenie cukor,horčicu,kyslú smotanu,tatarskú omáčku a zamiešame.Počítame s tým,že uhorka pustí šťavu,tak,aby to nebolo moc riedke.Necháme odležať.
- 2
Čiastočne rozmrazené filety lososa potrieme šťavou z limetky a osolíme. Zapneme rúru na 180 stupňov Celzia.
- 3
Očistené zemiaky nastrúhame,pridáme vegetu,prelisovaný cesnak,solamyl,mleté čierne korenie a premiešame.Vznikne dostatočne tuhá zmes.
- 4
Losos opečieme na olivovom oleji z oboch strán.Uložíme do maslom vymazanej zapekacej misy a potrieme zemiakovou zmesou.
- 5
Rúru prepneme na gril,alebo pečenie zhora.Zapekáme asi 8 minút.Keď majú zemiaky zlatohnedú farbu zapekanie ukončíme.
- 6
Zapečený losos posypeme nasekaným kôprom a podávame na uhorkovom pyré.Dobrú chuť
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu