Losos so zemiakovou krustou na uhorkovom pyré fotorecept
Chutný losos.Ostatné fotky sú neviem kde.Tak nabudúce.
porcie
príprava
na 180 °C
Suroviny
| 320 g mrazené |  | 
| 4 štipky |  | 
| 1 PL |  | 
| 2 ks veľké |  | 
| 0,5 KL |  | 
| 1 PL |  | 
| 1 strúčik |  | 
| 0,5 KL |  | 
| 500 g mladé |  | 
| 2 strúčiky |  | 
| 0,25 KL |  | 
| 1 PL |  | 
| 0,5 KL |  | 
| 100 ml |  | 
| 2 PL |  | 
| 0,5 kl |  | 
| 1 kl |  | 
| 1 PL |  | 
| 1 pl |  | 
Postup
- 
                                                    1
                                                    Uhorku postrúhame pridáme prelisovaný cesnak,soľ,mleté čierne korenie cukor,horčicu,kyslú smotanu,tatarskú omáčku a zamiešame.Počítame s tým,že uhorka pustí šťavu,tak,aby to nebolo moc riedke.Necháme odležať. 
- 2
Čiastočne rozmrazené filety lososa potrieme šťavou z limetky a osolíme. Zapneme rúru na 180 stupňov Celzia. 
- 3
Očistené zemiaky nastrúhame,pridáme vegetu,prelisovaný cesnak,solamyl,mleté čierne korenie a premiešame.Vznikne dostatočne tuhá zmes. 
- 4
Losos opečieme na olivovom oleji z oboch strán.Uložíme do maslom vymazanej zapekacej misy a potrieme zemiakovou zmesou. 
- 5
Rúru prepneme na gril,alebo pečenie zhora.Zapekáme asi 8 minút.Keď majú zemiaky zlatohnedú farbu zapekanie ukončíme. 
- 6
Zapečený losos posypeme nasekaným kôprom a podávame na uhorkovom pyré.Dobrú chuť 
 Tipy na recepty z VarechyTipy na články z Varechy
 
- 2







 
 


Diskusia k receptu