
Kuskus s rukolou, balkánskym syrom a hruškou
Ďalší skvelý recept na šťavnatý obed. Celozrnný kuskus zasýti, balkánsky syr "dosolí", rukola "okorení"...

Králičie stehná v medovo-horčicovej marináde
Keďže žijem v Čechách, kde má králik silné postavenie v gastronómii, nedalo mi, aby...

Opekané šúľance s tekvicovou omáčkou
Zemiaky uvaríme v šupke, dáme schladiť a po vychladnutí nastrúhame. K zemiakom primiešame vajcia, soľ...

Pizza ala Maja (Fotorecept)
Tento recept na cesto som dostala od talianského kuchára Emanuele Ridi. Originál talianská Pizza :-D je...

Milkina štrúdľa
Napriek tomu, že je tu už podobný recept, dovolím si ho oprášiť a najmä dodať...

Rýchla pečeň
Ak sa chystáte pripravovať pečeň (bravčovú, kuraciu, husaciu ... ) ponúkam jednu rýchlovku...

Syrčák
Experimentovanie vo varení má svoje čaro. Je ako lotéria. Raz to vyjde, niekedy nie....

Bezlepkové vegánske repné placky s olivovým dipom
K týmto repným plackám s avokádovým alebo olivovým dipom ma inšpirovala jedna zdravá reštaurácia. Na tých...

Kuracie mäso s brokolicou a cestovinami
Uvariť všetko v jednej nádobe je veľmi lákavé. Jedlo je obyčajne pripravené veľmi rýchlo a pri...

Cibuľový kolač so syrom
Recept pochádza z Francúzska, od známeho kuchára Cyrila Lignac.

Cuketové halušky so šampiňónmi
Kamarát doniesol recept na tieto halušky. Kombinácia šampiňónov, plesňového syra je hodná vyskúšania.

Breakfast burritos
S Breakfast burritos som sa prvýkrát stretla v jednej reštaurácii v zahraničí. Recept som si...

Tlačenka z pomalého hrnca
Hrniec na pomalé varenie sa dá využiť aj na výrobu jednoduchej tlačenky bez chémie.

Čokoládové kolieska s karamelom a so soľou
Čokoládové chrumkavé koláčiky, karamelová plnka a štipka soli sú zárukou, že tieto sviatky bude mať...

Pyré z cukety
Očistenú cuketu bez semien postrúhame, pridáme kyselinu citrónovú, cukor, škoricový cukor, vanilkový cukor...

Cícer (cicer arientium)
V poslednom čase konečne aj v našich končinách "opäť" objavená strukovina, ktorá je veľmi zdravá....

Zelný prejt z kysaného zelí
Zelný prejt z kysaného zelí je další z mnoha receptů, při kterém lze elegantně zužitkovat zbylé dušené kysané zelí. Pokrm je velmi sytý a chutný....

Zapečená pohánka s cibuľou
Pohánku namočíme 2-3 hodiny pred varením. Varíme do mäkka. Pridáme soľ, kurkumu, vegetu....

Rybacia (vianočná) polievka
Každoročne na Vianoce po zabití kapríkov robievame túto úžasne jemnú a chuťovo výbornú polievku. Takže zbytky...

Vraj ťahaná štrúdľa
Keď som si predstavila ťahanú štrúdľu, myslela som si, že sa to bude naťahovať na...

Vanilkovo-hroznový dezert bez mlieka
Lahodný dezert, ktorý je možné podávať vychladený na osvieženie, ale aj teplý v chladnejších dňoch....

Veľkonočná torta
Túto tortičku som piekla nielen k veľkej noci, ale aj vnúčikovi Marečkovi, ktorý má zajtra meniny....

Kurací kari kebab / chicken korma kebabs
Kura na kari, ryza s fazulkami, susenou slivkou, poppadoms - indice krekry...

Nátierka z plesňového syra
Na rodinných oslavách sa u nás často vyskytujú nátierky, tak som hľadala nejakú, čo sme...

Morčacie alebo kuracie medajlónky s avokádovou omáčkou
Rýchla príprava šťavnatého mäska.

Robi na čínsky spôsob
Keďže som hľadala na Vareche nejaký spôsob prípravy na Robi a nenašla som nič, okrem "robí,...

Tofu yassa
Toto pikantné africké jedlo som prvýkrát ochutnala asi pred tromi rokmi na Deň susedov. Senegalci tvrdia,...

Medvedie cestoviny
Dala som variť penne. Do panvice som dala zavárené paradajky, keď sa prehriali, pridala som...

Pórové farfalle s falošným parmezánom
Falošný parmezán nemá so syrom nič spoločné a cestovinám, nielen týmto, dodá úžasnú chuť...