Kysnutý koláč s trojakou plnkou
Štefan Šesták a Eva Krafčíková
šéfkuchár a cukrárka z Grand Hotela Bellevue v Hornom Smokovci, 4. februára 2016
šéfkuchár a cukrárka z Grand Hotela Bellevue v Hornom Smokovci, 4. februára 2016
Foto: Robert Hüttner
4
porcie
porcie
65 minút
príprava
príprava
20 minút
na 180 °C
na 180 °C
Suroviny
20 g |
|
75 g |
|
325 g |
|
600 g |
|
1 ks |
|
|
|
10 g |
|
120 g |
|
150 g |
|
Tvarohová plnka: | |
250 g |
|
1 |
|
80 g |
|
|
|
Maková plnka: | |
100 g |
|
50 g |
|
200 ml |
|
|
Postup
-
1
V troške mlieka, cukru a múky rozmiešame droždie (vyrobíme kvások). Múku preosejeme do misky, pridáme vajce, cukor, soľ a kvások.
- 2
Počas miesenia postupne pridávame vlažné mlieko a nakoniec roztopený tuk. Vypracujeme vláčne cesto, ktoré necháme vykysnúť. Cesto vyvaľkáme na hrúbku asi 1 cm a dáme do okrúhlej formy.
- 3
Na cesto postupne striekame dva druhy plnky a slivkový lekvár. Pečieme pri 180 °C.
- 4
Tvarohová plnka: Ingrediencie spolu zmiešame. Maková plnka: Mlieko uvaríme s cukrom a vsypeme mak. Uvaríme a necháme vychladnúť.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu