Tyčinky z koreňovej zeleniny fotorecept
Foto: markyno
Inšpirovali sme sa receptom na mrkvové tyčinky, ktoré doma pečieme a vyskúšali sme mrkvu nahradiť petržlenom a zelerom. Tyčinky sme ponúkli aj svojim Zobraziť celý popisInšpirovali sme sa receptom na mrkvové tyčinky, ktoré doma pečieme a vyskúšali sme mrkvu nahradiť petržlenom a zelerom. Tyčinky sme ponúkli aj svojim známym, ktorým chutili.
príprava
na 180 °C
Suroviny
150 g (alebo zeler, petržlen) |
|
150 g |
|
150 g |
|
150 g |
|
1/2 ČL |
|
1/2 ČL |
|
Na potretie: | |
1 ks |
|
Na posypanie: | |
(alebo iné korenie podľa chuti) |
|
Postup
-
1
Maslo necháme dobre zmäknúť. Očistenú mrkvu a tvrdý syr nastrúhame najemno na strúhadle.
- 2
V miske zmiešame nastrúhanú mrkvu, syr, múku a zmäknuté maslo. Pridáme soľ, sódu bikarbónu a vypracujeme cesto, ktoré necháme v chladničke 2 hodiny odležať.
- 3
Rúru predhrejeme na 180 °C a plech vystelieme papierom na pečenie.
- 4
Na pomúčenej doske cesto vyvaľkáme na hrúbku asi pol centimetra a vykrajujeme tyčinky široké asi 1 - 1,5 cm.
- 5
Tyčinky poukladáme na plech s papierom, potrieme žĺtkom a posypeme rascou.
- 6
Pečieme asi 20 - 25 minút pri teplote 180 °C.
Tiež tyčinky:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu