Zeleninové tyčinky
Zeleninové tyčinky

Tyčinky z koreňovej zeleniny fotorecept

markyno - bez fotkymarkyno, 28. januára 2023
Tyčinky z koreňovej zeleniny (fotorecept)
Foto: markyno

Inšpirovali sme sa receptom na mrkvové tyčinky, ktoré doma pečieme a vyskúšali sme mrkvu nahradiť petržlenom a zelerom. Tyčinky sme ponúkli aj svojim Zobraziť celý popisInšpirovali sme sa receptom na mrkvové tyčinky, ktoré doma pečieme a vyskúšali sme mrkvu nahradiť petržlenom a zelerom. Tyčinky sme ponúkli aj svojim známym, ktorým chutili.

180 - 210 minút
príprava
20 - 25 minút
na 180 °C

Suroviny

150 g (alebo zeler, petržlen)
150 g
150 g
150 g
1/2 ČL
1/2 ČL
Na potretie:
1 ks
Na posypanie:
 (alebo iné korenie podľa chuti)




Postup

  1. 1

    Maslo necháme dobre zmäknúť. Očistenú mrkvu a tvrdý syr nastrúhame najemno na strúhadle.

  2. 2

    V miske zmiešame nastrúhanú mrkvu, syr, múku a zmäknuté maslo. Pridáme soľ, sódu bikarbónu a vypracujeme cesto, ktoré necháme v chladničke 2 hodiny odležať.

    Tyčinky z koreňovej zeleniny (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Rúru predhrejeme na 180 °C a plech vystelieme papierom na pečenie.

  4. 4

    Na pomúčenej doske cesto vyvaľkáme na hrúbku asi pol centimetra a vykrajujeme tyčinky široké asi 1 - 1,5 cm.

    Tyčinky z koreňovej zeleniny (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Tyčinky poukladáme na plech s papierom, potrieme žĺtkom a posypeme rascou.

  6. 6

    Pečieme asi 20 - 25 minút pri teplote 180 °C.

    Tyčinky z koreňovej zeleniny (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia