Bazové lievance fotorecept

kire - fotkakire, 3. júna 2015
Bazové lievance (fotorecept)
Foto: kire

Milujem BAZU! :) A skúšala som všetko možné bazové. No a tak som si vymyslela tento recept na lievance :) Ak Vám baza nestačí Zobraziť celý popisMilujem BAZU! :) A skúšala som všetko možné bazové. No a tak som si vymyslela tento recept na lievance :) Ak Vám baza nestačí raz do roka, ked kvitne, môžete si ju namraziť a dať si tieto lievance kedykoľvek :)

3-4
porcie
10 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 ml
2 ks
200 g
15 PL
3 PL
1 ks
podľa chuti




Postup

  1. 1

    Bazové kvety si očistíme od veľkých stopiek, ideálne nechať iba kvietky. Opatrne, nech nestratíme peľ :)

    Bazové lievance (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Spravíme si cesto: pomiešame najprv múku s mliekom, potom pridáme cukor a nakoniec vajíčka. Poradie je dôležité, aby sme sa vyhli hrudkám.

    Bazové lievance (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Keď máme cesto, nastrúhame si jablko do bazy. Ak máte domáce, môžete pokojne aj so šupkou. Pridáme citrónovú kôru.

    Bazové lievance (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    A pomiešame spolu s cestom. Ak máte radi sladšie, môžete ešte pridať cukor, ja radšej ocukrím práškovým cukrom potom na tanieri.

    Bazové lievance (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Na panvici si roztopíme za lyžicu kokosového oleja, ale nič sa nestane, ak použijeme obyčajný :) A vypekáme lievance :)

    Bazové lievance (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Ja zvyknem potom ešte teplé pocukriť, na vrch šľahačku a nejaké ovocie :) Použite pokojne fantáziu :) Dobrú chuť :)

    Bazové lievance (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

mariamka
pacia sa mi tam tie priserky v zavere :) moze to byt chutne, baza je vonava, ale v prijatelnej miere, preco nie?
1x kire
martamm
Práve sa chystám na bazu, skúsim tento recept, myslíš, že aj sušené kvietky by sa mohli použiť namiesto mrazených?
1x kire
kire
Neviem, mozno ano, neskusala som :) Ale mrazene by to malo byt ok :)
radost
vyprážané bazové kvety poznám..toto ma nenapadlo..vyskúšam..vďaka..:-)
alena45
to je pekná inovácia, cez víkend som jedla takto s bazou robené šišky.
zolik
@Kire mila, tak tieto lievance si uplne genialne vymyslela! ako pise @radost - ze to mna nenapadlo! bazove kvety aspon raz v sezone vyprazam. Sirup robim na litre. aj ja bazu milujem.
vlastina48
Já dělám hustší palačinkové těsto, kvety i se stopkami pořádně obalím v těstíčku a dám na pánev, stopky odstřihnu a smažím z obou stran,přidávám trochu cukru, na slano mi nechutnají. Ale zkusím udělat podle tebe !!!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia