Foto: kire
Milujem BAZU! :) A skúšala som všetko možné bazové. No a tak som si vymyslela tento recept na lievance :) Ak Vám baza nestačí Zobraziť celý popisMilujem BAZU! :) A skúšala som všetko možné bazové. No a tak som si vymyslela tento recept na lievance :) Ak Vám baza nestačí raz do roka, ked kvitne, môžete si ju namraziť a dať si tieto lievance kedykoľvek :)
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Bazové kvety si očistíme od veľkých stopiek, ideálne nechať iba kvietky. Opatrne, nech nestratíme peľ :)
-
2
Spravíme si cesto: pomiešame najprv múku s mliekom, potom pridáme cukor a nakoniec vajíčka. Poradie je dôležité, aby sme sa vyhli hrudkám.
-
3
Keď máme cesto, nastrúhame si jablko do bazy. Ak máte domáce, môžete pokojne aj so šupkou. Pridáme citrónovú kôru.
-
4
A pomiešame spolu s cestom. Ak máte radi sladšie, môžete ešte pridať cukor, ja radšej ocukrím práškovým cukrom potom na tanieri.
-
5
Na panvici si roztopíme za lyžicu kokosového oleja, ale nič sa nestane, ak použijeme obyčajný :) A vypekáme lievance :)
-
6
Ja zvyknem potom ešte teplé pocukriť, na vrch šľahačku a nejaké ovocie :) Použite pokojne fantáziu :) Dobrú chuť :)
Diskusia k receptu