Vodkové žele s ovocím

dorenika - fotkadorenika, 3. marca 2013
Vodkové žele s ovocím
Foto: dorenika

Inšpirácia prišla od Ivety ale trochu som to celé vylepšila...ideálne na párty a na leto ktoré pomaličky prichádza.

7
porcií
5 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

3 dl
3 dl
4 a 1/2 čl
1 a 1/2 hrnčeku
6 PL




Postup

  1. 1

    Do hrnca si dáme trochu teplej vody a do nej pridáme cukor.Keď sa mierne ohreje pridáme ovocie ja som mala zmes čerešní,višní,černíc a malin.Uvaríme do mäkka a premixujeme ale len trochu aby tam ostali aj väčšie kúsky. Prelejeme do nádoby a necháme vychladnúť.Neskôr touto zmesou naplníme všetky poháre (ja som mala 7).

  2. 2

    V 2PL vodky som nechala želatínu rozpustiť a potom som ju v hrnci ohriala spolu s ďalšou vodkou a džúsom.Ohrievala som iba tak aby keď tam mám prst tak to veľmi nepálilo (som citlivá na telo takže to mohlo byť cca 50stupňov.) Prehrievala som to 2 min a potom naliala do pohárov.premiešala som to aby sa ovocie zdvyhlo a dala do chladničky.

  3. 3

    Najprv som panikárila že to nebude dobré lebo to stále bolo vodnaté aj po 2 hodinách ale nakoniec už je to želatina ako sa patrí.Vodku odporúčam použiť takú čo Vám chutí nie uplne tu najlacnejšiu-nejsilnejšiu pretože predsa len to budete jesť po lyžičkách.Ja som použila rusky štandard a je to silno jedlé,dalo by sa povedať že som mohla dať tej vodky aj viac.

Diskusia k receptu

eldina
hehe, tak toto raz skúsim a snád aj napíšem, ako som dopadla, po vytrúbení pár kalichov..:)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia