Foto: dorenika
Inšpirácia prišla od Ivety ale trochu som to celé vylepšila...ideálne na párty a na leto ktoré pomaličky prichádza.
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Do hrnca si dáme trochu teplej vody a do nej pridáme cukor.Keď sa mierne ohreje pridáme ovocie ja som mala zmes čerešní,višní,černíc a malin.Uvaríme do mäkka a premixujeme ale len trochu aby tam ostali aj väčšie kúsky. Prelejeme do nádoby a necháme vychladnúť.Neskôr touto zmesou naplníme všetky poháre (ja som mala 7).
- 2
V 2PL vodky som nechala želatínu rozpustiť a potom som ju v hrnci ohriala spolu s ďalšou vodkou a džúsom.Ohrievala som iba tak aby keď tam mám prst tak to veľmi nepálilo (som citlivá na telo takže to mohlo byť cca 50stupňov.) Prehrievala som to 2 min a potom naliala do pohárov.premiešala som to aby sa ovocie zdvyhlo a dala do chladničky.
- 3
Najprv som panikárila že to nebude dobré lebo to stále bolo vodnaté aj po 2 hodinách ale nakoniec už je to želatina ako sa patrí.Vodku odporúčam použiť takú čo Vám chutí nie uplne tu najlacnejšiu-nejsilnejšiu pretože predsa len to budete jesť po lyžičkách.Ja som použila rusky štandard a je to silno jedlé,dalo by sa povedať že som mohla dať tej vodky aj viac.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu