Bôčikový slimáčik

joel - bez fotkyjoel, 3. júna 2012

Tento recept som dostal od mojej priateľky a pre jeho jednoduchosť som ho hneď vyskúšal a stalo to zato, možno ho poznate ale zatiaľ som ho tuna nečítal.

20
porcií
15 minút
príprava
90 minút
na 150 °C

Videopostup

nemám

Suroviny

1 kg
 podľa potreby
 podľa chuti
0,6 llitra

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Bôčik umyjeme a odstranime kožu, potom nakrájame 1 až 1,5 cm pásiky po celej dlžke. Tieto pásiky natrieme jogurtom v ktorom sme rozmiešali nastrúhaný chren, najlepšie čerstvý ale účel splni aj konzervovaný, ešte predtým mäso nasolime. Nemusime sa báť tohto jogurtu, netreba šanovať. Pásiky zrolujeme a ja som prepichol šparatkom ale to nemusi a takto dame na suchý plech. Keď mame zvyšný jogurt natrieme ešte povrchu.

  2. 2

    Takto pripravený plech vložime do truby a pečieme asi 1,5 hodiny na 150 stupňoch ale to už každy pozná svoju trubu, radšej pomalšie aby sa nepripiekol jogurt

Recept je zaradený do kategórií:
  • Bravčové mäso
  • Slovenská kuchyňa
  • Lacné jedlá
  • Diskusia k receptu


    Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
    Včera varil Babica na Nove bôčikové špízy. Mohlo by to byť niečo podobné a určite super. Pečený bôčik je mňam.
    @joel , ešte som nevidela podobný recept, tak som si ho uložila na vyskúšanie do KK. Pásy režeme, prepokladám po dlhšej strane, iste.
    používateľ nemá avatar
    dss
    Tento recept mam odskusany je ozaj dobry.Ja som bocik pred tym lahko naklepal aby sa dal dobre stocit.Vrele odporucam.