Foto: gordonko
Sme ludia mlsní a vyberaví a preto som namiesto klasického chleba urobil toto.
príprava
na 230-190 °C
Postup
-
1
...... zatiaľ najchutnejší cesto na chleba ktoré robím je mix 3 druhov múk cca 200 - 250 gr pšenično ražnej múky ............ nevážim dám 1/5 až 1/4 sáčka
-
2
to isté spravim s celozrnou múkou - cca 200 - 250 gr múky ...... 1/5 až 1/4 sáčka
-
3
a klasickej hladkej múky dam nad pol kila ......... okrem celozrnej múky preosievam
-
4
pridáme drcenú rascu , slnečnicové semiačka , soľ
-
6
pre jemnejšie a vláčnejšie cesto pridám trochu uvarených zemiakov
-
7
kváskok a vlažnú vodu ....tej vody dávam cca 2 hrnčeky kvások robím - pol hrnčeka vody , ližička cukru a 42 gr kvasnice a ked pridám kvások tak za nim pridám 1,5 hrnčeka vody .... to stačí
-
8
trochu si premiešam cesto a naň
-
9
... pridám 3 - 5 cibulí pokrájaných na drobno osmahnutých do sklovita a potom ktomu pridávam trochu pokrájanej slaninky a údeného stehna - to čo najdem
-
10
vypracujeme cesto
-
11
poprášime múkou a nechám hodinku kynúť
-
12
nakynuté cesto
-
13
,,rukou rozplacatím ,, poskladam ho ako obálku a znovu ho nechám nakynúť cca 15 - 20 minut
-
14
potom si ho narežem na menšie kúsky
-
15
a znich formujem malé bochánky a už na pečícim papieri nechám nakynúť 15 - 20 minut .... pred vložením do trúby ich ponatieram mixom soli , cesnaku a vody
-
16
pečiem 15minut na 230°C a potom znižujem teplotu na 190°C ... po upečení opeť ponatieram cesnakovým mixom ....máme radi slané
-
17
DOBRÚ CHUŤ
85 alebo 88 to ani nevidieť rozdiel
Očas robím podobný chlebík, ale si ma navnadil...
super vydarené . Este kus masa , a je nam hej.
Uz som davno necitala a nevidela ziadne recepty.