Letná pasta Carevič Ivánuška

nonna - fotkanonna, 17. augusta 2012
Letná pasta Carevič Ivánuška
Foto: nonna

Tento "maglajz" je vytvorený predovšetkým z plodov našich letných záhradiek, doplnený v jednej verzii plodmi lesa či lúk a v ďalších som "zhrešila" a Zobraziť celý popisTento "maglajz" je vytvorený predovšetkým z plodov našich letných záhradiek, doplnený v jednej verzii plodmi lesa či lúk a v ďalších som "zhrešila" a pre milovníkov živočíšnych bielkovín a tukov, pridala aj niečo z tejto chuťovo-výživnej oblasti. Pasta sa môže použiť na hrianky, fajná je aj na maslovom chlebe, ďalej na cestoviny, ochutenie pečeného či grilovaného mäsa, možno ju zamiešať aj pre chuť do mäsa na šťave alebo jednoducho vyjedať priamo z pohára len tak.....Sprobírujte!

50 minút
príprava
110 minút
tepelná úprava

Suroviny

1.verzia:
650 g
650 g mierne pikantná
250 g
70 g
4 ks
25 g alebo zelko
2/3 KL
50 g
50 g
400 g zmes
2.verzia, ako 1.verzia po sóju:
120 g
180 g
50 g domáce
3.verzia:
1000 g
600 g mierne pikantná
400 g
250 g
70 g
5 ks väčšie
25 g alebo zelko
2/3 KL
180 g
150 g domáce




Postup

  1. 1

    Rajčiny, papriky, cibule, cesnak, feferónky a v tretej verzii aj tekvicu a chilli papričky pomelieme, pridáme deko alebo zelko, čierne korenie, dobre pomiešame.

  2. 2

    Dusíme cca 35 minút.

  3. 3

    Vrabčiarku a sóju namočíme cez noc, zlejeme a uvaríme domäkka. Opäť zlejeme a pomelieme.

  4. 4

    V prvej verzii huby očistíme, pokrájame, udusíme a aj tie pomelieme.

  5. 5

    Všetko spojíme dokopy a varíme za miešania cca 10 minút. Naplníme do pohárov a sterilizujeme20 minút.

  6. 6

    V druhej a tretej verzii namiesto húb použijeme kurací nárez a oškvarky, ktoré tiež pomelieme, nárez stačí nožom dobre rozkrájať, pridáme k zelenine a ďalej je to ako pri prvej verzii.

Diskusia k receptu

sylvinka
Nono @nonna ,toto teda nevyzerá na "maglajz",ja by som možno vynechala ten kurací nárez...a ešte by som chcela vedieť:v prvej verzii píšeš sója,ja by som chcela vedieť aká? Granulát alebo bôby?
nonna
@sylvinka - a na čo Ti to vyzerá, ak nie na ""maglajz"? :D. Veď v tej prvej verzii je len zelenina, huby a strukoviny, žiadne mäso a tá je aj podľa mňa najlepšia. A sója jasné že bôby, keby šlo o granulát, uviedla by som to. Dík za záujem a prajem pohodové víkendové kulinárčenie!!!
marianne69
jedno sa Ti upriet neda @nonna ,Tvoje recepty maju skoro vzdy originalny nazov,kde na ne chodis?:-)) a tento sa mi paci mimoriadne:-DD az na to deko je tam vsetko, co mam rada, vratane skvarkov,taketo vydarene maglajzy ja mozem,trosku upravim a ta prva verzia+skvarky pre mna ako stvorena,ukladam si,nieco vycarim...
tati2008
Pasty môžu byť dobré ,len jednu otázočku mám:jedol ich aj carevič Ivánuška ?
nonna
@marianne69 - dík Marianko, nuž vymýšľam, aby to nebolo fádne, také bežné a aj aby to trošku charakterizovalo recepis. Tento bol venovaný jednému môjmu kamošovi, ktorého tak oslovujem. No a recepis je tiež trochu pracný, zložitejší a to sedí k tomu cárovstvu. Jasnačka, uprav si podľa seba, deko kľudne vynechaj, stačí korenie a prirodzená chuť zeleniny. @tati2008 - práve som odpovedala aj na Tvoj "vaprós", prečo ten názov. Takže skutočný ho samo konzumovať nemohol a ten môj ešte nestihol, je v miernej diaľke.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia