Dvojfarebné parené slimáky

sandriw - fotkasandriw, 27. augusta 2014
Dvojfarebné parené slimáky
Foto: sandriw

Tento nápad som videla dakde na nete a tak sa mi to zapáčilo, že som to musela vyskúšať. Buchty v chladničke vydržia niekoľko dní a sú super poliate napr. pudingom alebo zriedeným ovocným lekvárom. Alebo rozrezané napoly a potreté nutellou. Viac na: www.facebook.com/whiskitmixit

90 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

4 šálky
2 šálky
2 ČL
2 PL
1/2 šálky

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    2 šálky a 1 ČL droždia nasypeme do jednej mysy a zvyšok do druhej. K druhej pridáme kakaový prášok a premiešame. Ak chceme mať cesto sladké, k obom zmesiam pridáme polovicu vymeraného cukru. Do každej mysy prilejeme po jednej šálke vlažnej vody a vymiesime obe cestá (cca 15 min).

  2. 2

    Necháme kynúť na teplom mieste cca 30 min, kým nezdvojnásobia svoj objem. Potom obe cestá vyvaľkáme, tmavé cesto preložíme na svetlé a zrolujeme. Valček pokrájame na kúsky široké cca 3 cm a necháme zakryté utierkou kysnúť ďalších 20 min. Paríme v hrnci 12-15 min.

Diskusia k receptu

13 komentárov k receptu
Krasne slimako-buchtičky ! Recept jednoduchy, hrnčekovy a hlavne jasne opisany postup. Vdaka. Určite vyskušam.
@pusta : To pochybujem, čajník som kúpila v jednom obchode v Nemecku za 10 éčok, predávajúcom všemožné somariny do domácnosti. Ale bol veľmi pekný a predávali ho spolu s roztomilou oválnou krabicou, tak som nemohla odolať :D

@megdesign1 : jop jop, to teda vyzeraju :3

Všetkým ďakujem za pozitívne reakcie :)
páči sa mi to, "inovované buchty na pare?" a čo by sa asi stalo, keby som to svetlé cesto natrela lekvárom a až potom zakryla kakaovým, či by nevytiekol pri parení? ......... kk
@sandriw , to nevadí, že je odtiaľ, ako si napísala, je nádherný a ver mi, že tvoj čajník určite vyzerá tak, akoby to porcelán Rosenthal naozaj bol s tým drobným vzorom, ak je to len jeho imitácia, tak veľmi pôvabná :-)
dakujem za odpoved.
@aroooo : Nad tým som uvažovala aj ja, ako by sa z toho dali urobiť buchty plnené lekvárom. Ale ak by sa svetlé cesto natrelo lekvárom a zakrylo tmavým a potom nakrájalo, tiež si myslím, že by vytieklo. Dalo by sa to však možno spraviť tak, že vy sa obe cestá nakrájali na prúžky, natreli lekvárom tak, aby ostali kraje nepotreté a tie by sa pri rolovaní poriadne k sebe pritlačili. Alebo, druhá možnosť je, že vy sa zrolované a nakrájané kúsky zospodu nakrojili, naplnili lekvárom a opäť spojili. Ak chápeš čo ja chápem :D
@mariamka : jop, je to efektné a v podstate s tým nie je veľa roboty :)
A ja som si ich rozrezala a potrela nutellou :D

@pusta : nie je za čo :) úprimne, ja som doteraz ani netušila, že nejaký Rosenthal existuje, ale teraz už viem :3

Pridaj komentár k receptu: