Baklava

redakcia - fotkaredakcia, 25. augusta 2009

Suroviny

200 g
100 g
100 g
1 PL
50 g
2 ks
150 g
300 g
80 g
1 PL
150 ml
200 ml
2-3 pl




Postup

  1. 1

    Mandle, orechy a pistácie rozsekáme a premiešame s korením, práškovým a vanilkovým cukrom, maslo rozohrejeme.

  2. 2

    Medzitým si pripravíme cesto – múku preosejeme do misy, pridáme rozohriate maslo, citrónovú šťavu, prelejeme to horúcou vodou a spracujeme tuhšie cesto, ktoré preložíme na dosku a po kúskoch rozvaľkáme na 10 tenkých placiek.

  3. 3

    Všetky placky zarovnáme na rovnaký rozmer štvorca. Maslom vytrieme menší plech a položíme naň placku, pokvapkáme ju rozpusteným maslom a posypeme orechovou zmesou.

  4. 4

    Takto postupujeme, až kým nám ostanú 3 placky. Tieto 3 placky na seba zložíme, pokvapkáme zvyšným maslom, vrchnú placku potrieme rozšľahaným žĺtkom a všetky 3 placky nakrojíme na štvorčeky, položíme ich na ostatné placky a pečieme v rúre vyhriatej na 190°C.

  5. 5

    Ešte teplú baklavu nakrájame a podávame s medovou šľahačkou, ktorú pripravíme ušľahaním šľahačky so stužovačom a ľahkým vmiešaním medu.

Diskusia k receptu

Vymazať
evanaaa
Čo som čítala recepty na baklavu, rôznia sa, ale v podstate sú rovnaké, ale všetky sa zalievajú vodou povarenou s medom, či s cukrom a potom pokrájajú.Sladké mám rada a na baklavu, ak o nej čítam mám veľkú chuť, aj keď nemôžem.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia