V bryndzi zapekaná špargľa s hráškovými strukmi
Zoltán Baláž
šéfkuchár reštaurácie Cubes hotela Aston*** v Bratislave, 22. mája 2018
šéfkuchár reštaurácie Cubes hotela Aston*** v Bratislave, 22. mája 2018
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
30 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Blanšírovanú špargľu a hrášok osušíme na kuchynskej utierke. Zo smotany, bryndze, vajíčka a končekov špargle a hrášku vytvoríme zmes na zapekanie. Ak treba, dochutíme soľou.
- 2
Zeleninu uložíme do zapekacej misky a zalejeme zmesou. Gratinujeme pod grilom alebo horným ohrevom v rúre asi 8 minút, kým zmes nechytí zlatú farbu. Podávame so strateným vajíčkom a s varenými zemiačikmi.
Tiež zapekaná zelenina:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu