Polievka z azuki fazuliek z MioMatu
Výýýborná polievočka - poteší sa celá rodinka ;-)
Tatarčené pirohy
Tieto pirohy pochádzajú zo severovýchodného Slovenska a názov tatarčené dostali podľa slova tatarka, čo je pohánka,...
Rybie karbonátky
Údenáča oberieme, pridáme cca 2-3 uvarené a roztlačené zemiaky, šalotku nakrájanú na jemno, vajce,...
Brokolicový šalát alebo nátierka
Šalát (nátierka) zo surovej brokolice. Obsahuje nižšie množstvo sacharidov, preto je vhodný aj pre ľudí,...
Mäsové guľky v talianskej omáčke
Ak máte radi sušené paradajky, čierne olivy - isto iste vám bude chutiť toto jedlo...
Výborná polievka z pastierskej kapsičky
Z byliniek sa dajú variť aj výborné jedlá, lebo niektoré z nich sa dajú využiť v kuchyni ako celkom obyčajná zelenina. Sem patrí aj táto skvelá rastlina, z ktorej ja už veľa rokov varím....
Ryžové lasagne
Ryžové lasagne sú lahodné a výdatné jedlo, ktoré spája chute lasagní s textúrou ryže.
Rýchla polievka z vývaru z karfiolu
Uvarili ste karfiol a chystáte sa ho zapiecť či vyprážať? Vodu, v ktorej ste karfiol varili,...
Ryža so záhradkárskymi prebytkami, tentoraz s mladými cuketkami
Príklady tiahnu a v zmysle vyššieho princípu mravného inak ani nemôžem, aj ja musím s pravdou...
Šalátik 1
Všetky ingrediencie dobre umyjeme, očistíme, a nakrájame na ľubovoľné tvary. Ja mám radšej rôzne...
Kukuričné placky so salsou a s vajíčkom
Na prípravu salsy nakrájame všetky suroviny. Osolíme, premiešame a dáme do chladničky. Do ďalšej misy vložíme...
Rezance s karí omáčkou
Hovädzie mäso nakrájame na rezance, obalíme v 3 kl karí a v miske zalejeme rozpusteným maslom....
Sviečkovica s blanšírovanou zeleninou a vývarom
Hovädziu sviečkovicu očistíme, okoreníme a osolíme. Sprudka ju opečieme z každej strany na rozohriatom olivovom...
Bravčové jašteričky
Tak toto vzniklo už dávno ako male polnočné čosi do úst a chutí nám . Ideme na...
Cestovinky so všeličím
Je to skvelo chutný a celkom rýchly obedík... moj manžel si ho nevie vynachváliť, hladoš jeden :-D
Provensálske kurča
Komerčný recept NÁŠ TIP: Pre všetkých milovníkov bezstarostného grilovania sme pripravili čerstvé kuracie diely vo vynikajúcej francúzskej...
Čángo guláš
Mäso opláchneme a nakrájame na 30–40 g kúsky. Do kastróla dáme masť, na plátky nakrájanú...
Zásmažkové rezance
Pred pár dňami sme sa tu rozprávali o lacných a jednoduchých jedlách, a to v téme...
Pečená pečeňová skladačka
Vo Francúzsku je pečeň drahšia ako u nás a navyše sa dá dosť ťažko zohnať. Preto...
Zapečené zemiaky
zemiaky aj zo šupkou ocistime, prekrojíme napoly, osolíme. okoreníme. dáme piecť, ked sú už už hotové dáme...
Kurací perkelt
Očistíme stehná a okoreníme ich soľou a čiernym korením, nakrájame cibuľu. Na panvici si zmiešame...
Stehienka s nivovou plnkou na mätovej fazuli
Fazuľu namočíme do studenej vody (najlepšie cez noc ), precedíme a opláchneme. Fazuľu dáme samotnú...
Pečený baklažán s cibuľovým pyré
Baklažán umyjeme, zbavíme stopky, prekrojíme na polovicu, stred narežeme a nasolíme. Necháme postáť asi 15...
Čína z tofu v placke
velmi chutný a zdravý obed... Píšem len prípravu samotného jedla zemiakove lokše sa robia klasicke to...