
Křupavé zelňáky s klobásou
Nejjednoduší, rychlé a výborné zelné placky, zdobené klobásou a kysaným zelím

Kuracia sviečková plnená
Pretože je hovädzie mäso na naše pomery cenovo nedostupne tak sme volili lacnejšiu variantu a celkom nám...

Husárove vajcia
Je to tradičné jedlo z oblasti Hontu, kde sa v minulosti často používali pri príprave stravy...

Karí z mrkvy a červenej repy
Celú repu, aj so šupou varíme vo vode cca 40 - 50 minút. Schladíme, ...

Steak z tresky so zeleným špenátom a smotanou
Tenhle recept jsem si sama vymyslela a doma jsem měla opravdový úspěch. Ryby milujeme a tahle...

Bezlepkový bochník
Upiecť bezlepkový chlebík bez formy bolo pre mňa výzvou odkedy mi zistili celiakiu. Vyskúšala som už...

Syrové placky
Pred nedávnom tu bol pridaný videorecept na syr pečený v rúre od Petko3621. Aj ma to...

Paradajková kapusta podľa Dry
Paradajkovú kapustu mám veľmi rád a vždy jej uvarím za veľký hrniec.

Salát s kuřecím masem
Salát opláchneme, nakrájíme na proužky, dáme na talíře. Okurku a mrkev nakrájíme škrabkou...

Zemiakové lievance
Ošúpané zemiaky osolíme a uvaríme. Scedíme, necháme vychladnúť, prelisujeme a spojíme so žĺtkami a...

Kuřecí řízek s hermelínem
Recept byl inspirován Ottovou kuchařkou "Řízky". V ní je prezentován jako "Kuřecí řízky hraběte Károlyiho", ...

Slovenské lečo na mexicko-čínsky sposob
Toto je vynikajúce a hlavne rýchle jedlo hlavne pre tých , čo maju radi lečo. Je...

Kocky z bravčovej pečene s ryžou
Takúto bravčovú pečeň robievam ku kyslým polievkam a prívarkom.

Zmes na hrianku
Možme použiť spišsku klobásu alebo párky ja som použila párky pretože niesom moc klobáskova... Môžme použiť aj...

Kuriatko aj bravčové rebierka na paradajkách
Kedže mam v záhrade veľa paradajok, tak som sa rozhodla ich použiť. a urobila som dobre,...

Vyprážané rebierka po vegetariánsky
Chutne jedlo zo soje sa da tazko docielit, ak z nej nevytlacime hned po vareni tekutinu,...

Toskánsky kel (lacinato kale) restovaný ako príloha
Aby bol efekt nadobúdania štíhlejších proporcií našich zovňajškov „na betón“ istý, musíme pozornosť venovať aj prílohám....

Losos so špargľou v prosciutte s horčicovým dresingom
Špargľu očistíme a blanšírujeme v osolenej vode asi 2 – 3 minúty. Schladíme v studenej vode....

Bôčik so žemľovo-slaninkovou plnkou
Najprv pripravíme plnku: Cibuľu nakrájame, speníme na oleji, pridáme slaninu nakrájanú na kocky, pretlačený cesnak a...

Zajačie stehno na víne so zemiakovým „gratin“
Cibuľu a mrkvu očistíme a nakrájame spolu so zelerom a slaninou na drobné kocky. V kastróle...

Krémová polievka s lososom
Najprv urobíme vývar. Rybie skelety a hlavy dobre očistíme, odstránime žiabre a oči. Dáme...

Avokádový krém s čajom Matcha
Čaj matcha je zelený čaj, ktorý je zomletý na jemný prášok, spolu s avokádom...

Pečené kuře se zelím a pohankou
Kuře jsem důkladně propláchnul a vyřezal z něho prsa, ty budou jindy a jináč. ...

Zapekaná quinoa s jalapeñom a syrom
Toto jedlo môže mať pri podavaní izbovú teplotu, alebo byť teplé, môže sa podávať samostatne,...

Pytt i panne - kúsky na panvici
Robil som si včera utopence a samozrejme že mi pár špekáčikov zostalo, a tak ma napadlo,...

Bezlepkové pirohy s tvarohom a lekvárom
Z Universal mixu, soli a vody ručne vypracujeme hladké cesto. Množstvo vody prispôsobíme podľa potreby....