Palacinky na slano

sisasmile - bez fotkysisasmile, 7. marca 2011

Tento recept je výborný. Vymyslela ho moja kamarátka a je naozaj chutný.

15
porcií
25 minút
príprava

Suroviny

1 konzerva
1 konzerva
podľa chuti
pol litra
3
20 dkg
 štipka




Postup

  1. 1

    Z múky, mlieka, vajíčok a soli urobíme cesto. Necháme ho pol hodiny odstáť.

  2. 2

    Medzi tým si zo šampiónov, nakrájaného syru a kukurice urobíme plnku. Dáme do nej aj šťavu z konzervy.

  3. 3

    Urobíme palacinky, naplníme plnkou a môžeme podávať.

Diskusia k receptu

evanaaa
Tie šampiňóny asi treba aj podusiť, či nie? Alebo ako spravíš plnku?
dogagador
ak robis z konzervy, nemusis podusit, neviem, ci je to kompletne, lebo ak das sampiony a kukuricu, naco pridas stavu? ale ako navod na slane palacinky je ok...ostatne je na vasej fantazii
lianka
Keď sú slané, treba pridať vanilkový cukor?
sisasmile
Tie šampióny netreba dusiť, Vanilkový cukor môžeš ale nemusíš dať, to podľa chuti. Šťava sa dáva aby to bolo šťavnaté a plnka je tá kukurica aj s šampiónmy
sisasmile
Mne osobne to viac chutí bez cukru ale poznam aj ľudí čo tam ten cukor dávajú
altar
hmm zaujmavee..ja to poznam tak ze slane palacinkove cesto sa da na na panvicku a na to cesto poukladas ingediencie (sampiony salamu sunku syr) , nechas chvilu zapiect a potom otocis a opecies aj z tej druhej streny..toto jedlo je jedno z tradicnych jedal v holansku a da konbinovat na X sposobov.
sisasmile
altar to je naozaj zaujímavé ale toto sme s kamoškou objavili keď som u nej raz bola a nemali sme co jest tak sme si vybrali vsetko co mala v chladnicke a sutazili sme kto urobi lepsiu plnku do palaciniek :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia