Rezancová polievka
Foto: simca7769
Uvariť vifonku vie asi každý, ale skúste si spraviť verziu, ktorú si robievajú Číňania s riadnymi ingredienciami a je aj trochu zdravšia, ale predsa Zobraziť celý popisUvariť vifonku vie asi každý, ale skúste si spraviť verziu, ktorú si robievajú Číňania s riadnymi ingredienciami a je aj trochu zdravšia, ale predsa rýchla! Možno Vás to milo prekvapí. Vifonku môžete použiť akúkoľvek, ide nám hlavne o tie instantné rezance, ale dajú sa už kúpiť aj čisto samotné len tie instantné vifonkové rezance (ja som našla v Tescu, v balení boli 4 ks/porcie tých rezancov). Množstvá nebudem uvádzať nejak presne, každý si dá podľa chuti, ja to tiež robievam len od oka :)
porcia
príprava
Suroviny
1 bal. (Vifonka) |
|
3 strúčiky |
|
(voliteľné) |
|
(biela časť) |
|
1 PL |
|
2 a 1/2 PL |
|
2/3 PL |
|
(talianske balsamico) |
|
|
|
Voliteľné doplnky: | |
|
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Do misky pretlačíme 3 strúčiky cesnaku (na 1 porciu). Ďalej pridáme čili, sušené alebo nakrájame čerstvé. Do tretice pridáme nakrájanú jarnú cibuľku, primárne tú bielu časť. Pridáme sójovú omáčku (kvalitnú) - 2 a pol PL svetlej a necelú PL tmavej. Nakoniec pridáme trochu ustricovej omáčky, cca 1 PL. (Ja keď som ju nemala, nahradila som trochou rybacej omáčky, alebo trochou teriyaki omáčky a bolo to tiež dobré. Super je, že tento recept sa dá rôzne variovať a kombinovať, podľa toho, čo máte aktuálne doma). Na záver pridáme ešte trochu buď čínskeho ryžového octu, alebo môžeme nahradiť aj talianskym balsamicom, chutia dosť podobne :)
- 2
Vyberieme si vifonku (bez korenín a prísad!, tie môžete vyhodiť, alebo si kúpte také tie "vifonky" kde sú čisto len tie rezance) a uvaríme ju buď podľa návodu (zaliatím), alebo ju môžeme normálne povariť vo vode (varené vo vode sú lepšie ;)) A môžete zvoliť tiež aj rôzne iné rezance.
- 3
Uvarené rezance premyjeme, ale vodu z varenia nevylievame.
- 4
Dáme si rozpáliť trošku slnečnicového oleja (alebo iného, ktorý znesie vyššie teploty). A rozpálený ho nalejeme do misky s pripravenými ingredienciami, aby sme ich dobre uškvarili.
- 5
Uvarené rezance pridáme do zarobenej "šťavy" a polievku dolejeme vodou z varenia rezancov.
- 6
Do polievky si tiež môžete pridať rôzne ďalšie veci. Číňania si pridávajú napríklad rôzne knedličky - krevetové, hovädzie; na panvičke opečený luncheon meat; slaninku; rezeň (áno, Čínania si dávajú rezeň aj do polievky) :D; krabie prsty; opečené tofu; zeleninu; vajíčko... je to úplne na vás. Ja som si tam dala zvyšok pečeného bôčika, ktorý som potrebovala spotrebovať a prekvapivo to bolo s ním dosť dobré. Dobrú chuť! :)
Tiež polievka:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu