Rezancová polievka
Rezancová polievka

Rezancová polievka

simca7769 - fotkasimca7769, 30. augusta 2024
Rezancová polievka
Foto: simca7769

Uvariť vifonku vie asi každý, ale skúste si spraviť verziu, ktorú si robievajú Číňania s riadnymi ingredienciami a je aj trochu zdravšia, ale predsa Zobraziť celý popisUvariť vifonku vie asi každý, ale skúste si spraviť verziu, ktorú si robievajú Číňania s riadnymi ingredienciami a je aj trochu zdravšia, ale predsa rýchla! Možno Vás to milo prekvapí. Vifonku môžete použiť akúkoľvek, ide nám hlavne o tie instantné rezance, ale dajú sa už kúpiť aj čisto samotné len tie instantné vifonkové rezance (ja som našla v Tescu, v balení boli 4 ks/porcie tých rezancov). Množstvá nebudem uvádzať nejak presne, každý si dá podľa chuti, ja to tiež robievam len od oka :)

1
porcia
30 minút
príprava

Suroviny

1 bal. (Vifonka)
3 strúčiky
 (voliteľné)
 (biela časť)
1 PL
2 a 1/2 PL
2/3 PL
 (talianske balsamico)
Voliteľné doplnky:




Postup

  1. 1

    Do misky pretlačíme 3 strúčiky cesnaku (na 1 porciu). Ďalej pridáme čili, sušené alebo nakrájame čerstvé. Do tretice pridáme nakrájanú jarnú cibuľku, primárne tú bielu časť. Pridáme sójovú omáčku (kvalitnú) - 2 a pol PL svetlej a necelú PL tmavej. Nakoniec pridáme trochu ustricovej omáčky, cca 1 PL. (Ja keď som ju nemala, nahradila som trochou rybacej omáčky, alebo trochou teriyaki omáčky a bolo to tiež dobré. Super je, že tento recept sa dá rôzne variovať a kombinovať, podľa toho, čo máte aktuálne doma). Na záver pridáme ešte trochu buď čínskeho ryžového octu, alebo môžeme nahradiť aj talianskym balsamicom, chutia dosť podobne :)

  2. 2

    Vyberieme si vifonku (bez korenín a prísad!, tie môžete vyhodiť, alebo si kúpte také tie "vifonky" kde sú čisto len tie rezance) a uvaríme ju buď podľa návodu (zaliatím), alebo ju môžeme normálne povariť vo vode (varené vo vode sú lepšie ;)) A môžete zvoliť tiež aj rôzne iné rezance.

  3. 3

    Uvarené rezance premyjeme, ale vodu z varenia nevylievame.

  4. 4

    Dáme si rozpáliť trošku slnečnicového oleja (alebo iného, ktorý znesie vyššie teploty). A rozpálený ho nalejeme do misky s pripravenými ingredienciami, aby sme ich dobre uškvarili.

  5. 5

    Uvarené rezance pridáme do zarobenej "šťavy" a polievku dolejeme vodou z varenia rezancov.

  6. 6

    Do polievky si tiež môžete pridať rôzne ďalšie veci. Číňania si pridávajú napríklad rôzne knedličky - krevetové, hovädzie; na panvičke opečený luncheon meat; slaninku; rezeň (áno, Čínania si dávajú rezeň aj do polievky) :D; krabie prsty; opečené tofu; zeleninu; vajíčko... je to úplne na vás. Ja som si tam dala zvyšok pečeného bôčika, ktorý som potrebovala spotrebovať a prekvapivo to bolo s ním dosť dobré. Dobrú chuť! :)

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia