Celozrnný pizza-koláč s karfiolom a patizónom

vikulqa - fotkavikulqa, 30. augusta 2014
Celozrnný pizza-koláč s karfiolom a patizónom
Foto: vikulqa
8
porcií
20 minút
príprava
25 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
500 g
4 PL
 štipka
1 ČL
200 ml cca vlažná
Zmes:
4 PL
10 ks
1 ks
1 ks
1 hrnček
2 PL




Postup

  1. 1

    Dáme variť karfiol. Medzitým si pripravíme jednoduché cesto a to zmiešaním všetkých ingrediencií ( múka, olej, soľ kmín ). Do zmesi pridávame vodu kým cesto nieje akurát. Malo by sa pekne odlepovať od krajov. Potrieme si pekáč olejom a cesto jednoducho prstami poroztláčame aby bolo okrúhle. Všetky ostatné suroviny ukladáme asi 3 cm od okraja, aby som potom dal dvihnúť. Na cesto dáme najprv kečup, posypeme bazalkou na ktorú naukladáme nakrájané cherry paradajky. ( preto som zvolila cherry lebo sú kyslejšie ako obyčajné ). Ďalej ukladáme karfiol, patizón, šampiňóny. Zahneme okraje. Posypeme slnečnicvými semiačkami, osolíme, okoreníme a dáme piecť do rúry.

  2. 2

    Tu je v náreze :D

    Celozrnný pizza-koláč s karfiolom a patizónom - obrázok 2

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia