
Kapustová polievka s tofu
Táto polievka je bez mäsa, namiesto smotany ktorú dávam zvyčajne som použila rozmixované tofu s vodou....

Syrovo-cibuľový bochník
Starý anglický recept... vyzeral zaujímavo, tak som ho vyskúšal... nakoniec to nie je ani také...

Rybie placky
Rybie mäso rozoberieme na malé kúsky a vmiešame do zemiakov, ktoré sme prelisovali.

Farfalle s brokolicou
V kastroli si rozpustíme maslo na ktorom opečieme cibuľu, pridáme rozotretý cesnak, emental/eidam ja pridávam...

Klíčková nátierka
Z naklíčených zrn (malá čočka, velká čočka, pšenice, mungo, cizrna aj) viz recept https://varecha....

Řezníkova jehla
Tak jsem pomáhal řezníkovi při zabíjačce a dostal jsem za úkol z toho masa a všeho ostatního...

Lahodné bryndzové krídelká
Príprava tohto receptu je celkom jednoduchá a krídelká majú výbornú chuť. Sú vhodné ako pohostenie alebo...

Baklažánové lasagne
Baklažány sa dajú nielen naplniť, ale môžeme ich použiť aj namiesto klasického cesta na lasagne...

Mäsová omeleta v lístkovom ceste
Dnes som to robila prvý krát a riskla som to aj s fotením. Podarilo sa mi...

Sladká Valentínska roláda a čokoladové fondue s jahodami
tak som spravila pre moju lásku na valentína :)

Jarní těstoviny
Už brzo budou zahrádky plné zeleně, bylinek, květů. Výborné na másle s těstovinou....

Bravčové plátky s kelom, hubami a paradajkami
Bravčové karé je mäso dosť suché, vhodnou technológiou dusenia či varenia ale z neho pripravíte výbornú chuťovku....

Tekvicové rizoto s krevetami
Toto tekvicové rizoto má krásnu farbu a výbornú chuť. A krevety tomu dávajú korunu.

Hubovo–hovädzia polievka
Hovädzie kosti vložíme do studenej vody a dáme variť. Ušľaháme vaječný bielok a primiešame paradajkový pretlak...

Obložené fazolové lusky
Nebojte se se jíst syrové žampiony, jsou lahodné jak lískové oříšky.

Kapor s omáčkou JAZÝČKOVÁ VÁŠEŇ
Stvorila som delikatesný recepis vhodný na sviatky, slávnosti. Zvolila som marinovanie kapra pre tento druh...

Losos s krémovými zemiakmi
Počas týždňa nemám veľa času na to, aby som doma vyvárala trojchodové menu. Ale na...

Kalerábový šalát s kuracinou
Kaleráby očistíme, nakrájame na kolieska a povaríme. Kuracie mäso nakrájame na rezance, opečieme na oleji,...

Halušky s kravským syrom a cibuľko-klobásou
Priniesla som recept našich obľúbených halušiek, ktorý zvyknem vylepšiť klobáskou upečenou na cibuľke... osobitne som upiekla slaninkový...

Prsia z perličky v medovej omáčke
Prsia s kosťou umyjeme, osušíme, osolíme, okoreníme a dáme kožou nadol na rozpálený olej....

Bravčová minútka na mandliach a makadámiách
Variant s bravčovými plátkami, som okopíroval z originálu s kuracinou na mandliach, pripravovanou mojim „bratránkom“ Slávkom, v Pavlůvkach na Slovácku....

Zemiaková fašírka
Očistené zemiaky uvaríme, po vychladnutí pretlačíme na strojčeku alebo na sitku, pridáme trocha hladkej múky,...

Zapečená krupica so slaninou
Vôňa a chuť tejto pochúťky z nášho dávneho detstva, sú spojené s pamiatkou na moju úžasnú babičku z mamkinej strany, nami „smarkatými kotňakmi“ familiárne ale nežne oslovovanú lady Ann....

Grilované kúsky tuniaka flambované koňakom a pivom
Vo všetkých krajinách, kde pijú pivo, poznajú veľa receptov na ryby pripravované s pivom...