Jahňacie kotlety v orechovej kôrke s kuskusom
šéfkuchár reštaurácie Toscana – italian bistro & lounge v Bratislave, 23. marca 2014
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
porcie
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
Paradajky rozmixujeme spolu s cesnakom a medom. Kotlety vložíme do vrecúšok spolu so zmesou a uzatvoríme. Na 20 minút vložíme do sous vide, ktoré slúži na tepelnú úpravu. (Príprava pomocou sous vide spočíva v tom, že čerstvé suroviny sa uložia do vákuových vreciek, z ktorých je pomocou prístrojov na vákuové balenie odsatý vzduch. Potom sa vložia do vodného kúpeľa, v ktorom sa udržiava nízka teplota.) Mäso upravujeme na 65 stupňoch.
- 2
Potom mäso vyberieme z vreciek a osušíme ho. Ochutíme korením a soľou. Potom ho obalíme v orechovej kruste, ktorú pripravíme z rozdrobeného chleba, orechov a pesta. Nakoniec zapečieme v rúre na 200 °C.
- 3
Vodu osolíme, privedieme do varu a zalejeme ňou kuskus a hrozienka. Necháme päť minút odstáť. Píniové oriešky, papriku a cibuľku orestujeme na oleji dozlatista. Zeleninu vložíme do kuskusu a premiešame. Dochutíme soľou a korením.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
palec hore, klobúk dole :-)))!!
*****