Predjedlá (recepty podľa klikanosti)

prazdny

Miniterrina takmer francúzska

Bravčové mäso

Chystám sa už dlhšie urobiť klasickú francúzsku terinu, tak som si urobila malú skúšku. Nikdy...

prazdny

Cesnakové dukátiky

Bezmäsité jedlá

Deň vopred uvarené zemiaky najemno nastrúhame, pridáme zmäknuté maslo (tuk), preosiatu hladkú múku a vypracujeme...

prazdny

Šunkové rolky plnené ryžovým šalátom

Slané chuťovky

Tieto šunkové rolky sú ideálne na pohostenie návštevy alebo aj ako predjedlo....

prazdny

Vianočné rybie krokety

Večera

V osolenej a okorenenej vode krátko povaríme rybie filé. Po vychladnutí filé roztlačíme vidličkou, pridáme...

prazdny

Vajíčka s tvarohovou penou

Bezmäsité jedlá

Rýchlovka pre nečakanú návštevu :)

prazdny

Zapečená biošpargľa na Carmenete

Hlavné jedlá

Pozrite si, akú dobrotu môžete vyčarovať zo záhoráckej špargle.

prazdny

Berlínska suchá klobása

Bravčové mäso

Mäso pomelieme na 3 mm mreži. Pridáme sanitru, mleté klinčeky, mleté nové korenie, ...

prazdny

Kurací puding s pomarančovým dipom

Kuracie mäso

Dve tretiny kuracích pŕs nakrájame na 1, 5 cm kocky, orestujeme ich a po chvíľke zalejeme...

prazdny

Hubová nátierka s paradajkovou bagetou

Bezmäsité jedlá

Cesto na paradajkové bagety: V 300 ml vody rozpustíme kocku droždia. Od oleja odkvapkané sušené paradajky...

prazdny

Pečená paprika plnená modrým syrom

Bezmäsité jedlá

Od 50. rokov u nás, vďaka gurmánskemu pôžitkárstvu našej Mamky presladkej, v kuchyni vládla svetlá zelenožltá pikantná „PCR-ka“....

prazdny

Hubové lievance

Bezmäsité jedlá

Sušené huby uvaríme spolu s korením domäkka. Scedíme, necháme odkvapkať a vychladnúť. Z piva,...

prazdny

Plnené vajcia s pažítkou

Bezmäsité jedlá

Vrchné časti vajcových škrupiniek odklepneme.

prazdny

Hubová delikatesa

Predjedlá

Veľmi chutné a dobre vyzerajúce predjedlo.

prazdny

Slaná tortička roquefort, orechy a čipsy zo šunky z Bayonne

Predjedlá

Leto sa blíži, už začína aj to slniečko vykúkať a niekedy dobre padne osviežujúci paradajkový šalát....

prazdny

Husacia pečeň s calvadosovou omáčkou

Obed

Slovenská jeseň bez husaciny a kačaciny – rodinného striebra gastronómie? To jednoducho nejde. Ja však do tradičnej podoby „hodov“ rád primiešam aj poriadnu dávku...

prazdny

Jadrovníky paprík s klobásou, raňajky na vidličku

Bravčové mäso

Zmena je život; poznáte to aj s osobnej praxe. Tentoraz to „postihlo“ moje obľúbené „srdiečka“ ...

prazdny

Šunkové závitky s uhorkou

Bravčové mäso

Uhorku umyjeme, osušíme a po dĺžke rozpolíme. Lyžicou odstránime semienka a potom ju ešte raz...

prazdny

Kápia s jogurtovým dressingom

Hlavné jedlá

Výborná príloha nielen ku grilovačkám, ale hodí sa aj ako ľahká večera v týchto horúcich dňoch...

prazdny

Cibuľový koláč s pohánkovým tvarohom

Hlavné jedlá

Tento slaný koláč je pripravený bez mlieka. Je vhodný pri bezmliečnej diéte i laktózovej intolerancii...

prazdny

Cuketovo-mrkvové placky so strateným vajíčkom

Bezmäsité jedlá

Placky: Cuketu a mrkvu očistíme a nahrubo postrúhame. Pridáme vajíčka, múku, soľ, korenie, prelisovaný...

prazdny

Tekvica v slaninkovom kroji

Bravčové mäso

Tekvicu očistíme a nakrájame z nej asi 10 cm dlhé a 1, 5 cm hrubé plátky...

prazdny

Prvý jarný šalátik

Bezmäsité jedlá

Tak jar sme už privítali s otvorenou náručou. Vonku je nádherne, teploty stúpajú , ...

prazdny

Nielen BBQ romaine šalát s lososom a krevetami

Hlavné jedlá

Ak máte chuť na niečo dobré, zvláštne a nie každodenné – dôvod sa vždy nájde –...

prazdny

Jarné redkvičky à la Východ

Bezmäsité jedlá

Mám veľmi rada červené redkvičky v šaláte či na chlieb, ale zmena je život a tak...

prazdny

Slané cuketové muffiny

Bezmäsité jedlá

Škrabkou nakrájame cca 20 tenučkých plátkov cukety a uložíme ich po vnútornom obvode formičiek na muffiny.

prazdny

Bryndzové halušky s pečenou červenou repou

Hlavné jedlá

Horúce zemiaky pretlačíme cez lis a zmiešame so škrobom a žĺtkami. Osolíme a môžeme spracovať do...

prazdny

Vajcia s bešamelovou omáčkou

Bezmäsité jedlá

Z múky a masla pripravíme svetlú zápražku, ktorú za stáleho miešania zalejeme horúcim mliekom, pridáme...

prazdny

Starorímsky tanier zo sviečkovice

Hovädzie mäso

Sviečkovicu odblaníme a na suchom grile alebo panvici sprudka opečieme. Necháme odležať asi 20 minút.

prazdny

Venčeky so syrovou penou a s údeným lososom

Slané chuťovky

Odpaľované cesto: V hrnci necháme zovrieť osolenú vodu s maslom. Do vriacej vody naraz prisypeme preosiatu múku a...

prazdny

Gratinovaný špenátový koláčik s baklažánovo-tymianovým pyré

Bezmäsité jedlá

Špenátová náplň: Umytý špenát oblanšírujeme na cesnaku a olivovom oleji a primiešame postrúhaný syr a vajce...