
Miniterrina takmer francúzska
Chystám sa už dlhšie urobiť klasickú francúzsku terinu, tak som si urobila malú skúšku. Nikdy...

Zapečená biošpargľa na Carmenete
Pozrite si, akú dobrotu môžete vyčarovať zo záhoráckej špargle.

Posúchy s paradajkovo-syrovou zmesou
Umyté paradajky nakrájame na kolieska, ktoré ugrilujeme. Počas grilovania potierame zmesou tymianu, cesnaku...

Baklažánová nátierka
Jedna z variácií na blízkovýchodné pomazánky, s možnosťou mnohých úprav.

Grilované kúsky tuniaka flambované koňakom a pivom
Kúsky tuniaka osolíme, okoreníme a prudko opečieme na olivovom oleji. Oflambujeme koňakom a podusíme nakrátko...

Jakitori
Jakitori - kurča na špajdli je japonské národné jedlo, je to náš obľúbený recept na prípravu...

Uhorkové suši
Keď budete pripravovať pohostenie, skúste túto jednoduchú pochúťku, ktorú raz dva nachystáte z čerstvej uhorky,...

Bohato obložené cviklové vafle
Aj na výlet si zabaľme jedlo, na ktoré sa budeme tešiť od začiatku túry. Nenáročné na prípravu, bez rýchlo sa...

Plnené bielky
Keďže opäť a znova pomaličky diétkujem, ponúkam Vám bielkovinovú bombu, alebo len takú rýchlu chuťovku...

Slané cuketové muffiny
Škrabkou nakrájame cca 20 tenučkých plátkov cukety a uložíme ich po vnútornom obvode formičiek na muffiny.

Hubová nátierka s paradajkovou bagetou
Cesto na paradajkové bagety: V 300 ml vody rozpustíme kocku droždia. Od oleja odkvapkané sušené paradajky...

Studená čerešňová polievka pre obrátenú 17-tku
To číslo v pomenovaní receptu čítajte, prosím, od zadu. Horúčavy nás bez prestania moria...

Slávky na baklažánovej pene
V jednoduchosti je krása – tak sa dá charakterizovať talianska kuchyňa. Paradoxne krajší štýl fine dining...

Taštičky s cukinovo- syrovou plnkou
Príjemné spestrenie - hodí sa k tomu paradajkové ragout

Kurací puding s pomarančovým dipom
Dve tretiny kuracích pŕs nakrájame na 1, 5 cm kocky, orestujeme ich a po chvíľke zalejeme...

Vajcia s bešamelovou omáčkou
Z múky a masla pripravíme svetlú zápražku, ktorú za stáleho miešania zalejeme horúcim mliekom, pridáme...

Husacia pečeň s calvadosovou omáčkou
Slovenská jeseň bez husaciny a kačaciny – rodinného striebra gastronómie? To jednoducho nejde. Ja však do tradičnej podoby „hodov“ rád primiešam aj poriadnu dávku...

Cesnakové dukátiky
Deň vopred uvarené zemiaky najemno nastrúhame, pridáme zmäknuté maslo (tuk), preosiatu hladkú múku a vypracujeme...

Venčeky so syrovou penou a s údeným lososom
Odpaľované cesto: V hrnci necháme zovrieť osolenú vodu s maslom. Do vriacej vody naraz prisypeme preosiatu múku a...

Chrumkavé krevety so slivkovou majonézou
Krevety očistíme, ale necháme na nich posledný článok – chvost. Očistené ich namarinujeme v sójovej...

Vianočné rybie krokety
V osolenej a okorenenej vode krátko povaríme rybie filé. Po vychladnutí filé roztlačíme vidličkou, pridáme...

Sardinkové placky
Sardinkové placky podávajte so šalátom podľa vašej chuti dochutený olivovým olejom a vínnym octom a určite si...

Berlínska suchá klobása
Mäso pomelieme na 3 mm mreži. Pridáme sanitru, mleté klinčeky, mleté nové korenie, ...

Cibuľový koláč s pohánkovým tvarohom
Tento slaný koláč je pripravený bez mlieka. Je vhodný pri bezmliečnej diéte i laktózovej intolerancii...

Gratinovaný špenátový koláčik s baklažánovo-tymianovým pyré
Špenátová náplň: Umytý špenát oblanšírujeme na cesnaku a olivovom oleji a primiešame postrúhaný syr a vajce...

Hubové lievance
Sušené huby uvaríme spolu s korením domäkka. Scedíme, necháme odkvapkať a vychladnúť. Z piva,...

Jadrovníky paprík s klobásou, raňajky na vidličku
Zmena je život; poznáte to aj s osobnej praxe. Tentoraz to „postihlo“ moje obľúbené „srdiečka“ ...

Slaná tortička roquefort, orechy a čipsy zo šunky z Bayonne
Leto sa blíži, už začína aj to slniečko vykúkať a niekedy dobre padne osviežujúci paradajkový šalát....