Vajcia s bešamelovou omáčkou

redakcia - fotkaredakcia, 24. februára 2010

Suroviny

5 ks
40 g
50 g
1 ks
1 l




Postup

  1. 1

    Z múky a masla pripravíme svetlú zápražku, ktorú za stáleho miešania zalejeme horúcim mliekom, pridáme cibuľu pokrájanú na plátky, mleté čierne korenie, soľ, bobkový list a za stáleho miešania varíme asi 20 minút.

  2. 2

    Uvarenú omáčku precedíme. Vajcia uvaríme na tvrdo, rýchlo ich schladíme a olúpeme. 4 vajcia pozdĺžne rozpolíme, uložíme na misku, zalejeme pripravenou omáčkou a ozdobíme žĺtkom z piateho vajca, ktorý postrúhame na hrubom strúhadle, listami hlávkového šalátu a reďkovkami.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia